17-letnik poškodoval dva policista

Mladoletni voznik se je minulo noč spravil na policiste, ki so na območju Krškega izvajali kontrolo prometa. Z vozilom se je večkrat zaletel v policijsko vozilo in pri tem lažje poškodoval dva policista. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja 17-letnika čaka kazenska ovadba zaradi napada na uradno osebo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

KRŠKO > Krški policisti so nekaj po polnoči pri kontroli prometa ustavili mladoletnika za volanom vozila s pretečeno registracijo in zavarovanjem. Sredi policijskega postopka je mladoletnik odpeljal. Medtem, ko so ga policisti iskali v naselju v okolici Krškega, se je 17-letnik pripeljal nazaj in se večkrat namerno zaletel v policijsko vozilo. Oba policista sta bila v dogodku laže poškodovana in sta na bolniškem staležu.

Policisti so neregistrirano vozilo zasegli. 17-letnega voznika, ki je pridržan, pa bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. V zadnjih treh letih je bil 17-letnik ovaden že osemkrat za štirinajst različnih kaznivih dejanj.

STA


Najbolj brano