17-letnico zalotili za volanom brez vozniškega dovoljenja

V soboto nekaj po 21. uri so policisti v Luciji ustavili 17-letno Pirančanko, ki je vozila avto. Mladenka ni upoštevala prometne signalizacije, talnih označb na vozišču in je zavijala preko polne črte, poleg tega nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli, na kraj so poklicali njenega zakonitega zastopnika, sledi jih obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > V četrtek ob 23.33 so policiste obvestili, da v kanalu Fazan v Luciji gorita čolna. Policisti so ugotovili, da gorijo štiri barke, vse v lasti domačinov. Gasilci so požar pogasili. V požaru sta bili popolnoma uničeni dve barki, drugi dve sta bili poškodovani. Vzrok požara še ni znan, po prvih in nestrokovnih ocenah je škode za približno 70.000 evrov.

Z avtom trčil v priklopno vozilo

V petek zjutraj se je na avtocesti pri Senožečah zgodila prometna nesreča. Zaradi neprilagojene hitrosti jo je povzročil 60-letni voznik osebnega avtomobila z Gažona, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v priklopno vozilo, katerega je vozil 36-letni državljan Srbije. Povzročitelj in sopotnica sta se laže poškodovala, povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Oblačila so izginila

V Piranu je nekdo vlomil v trgovino, od koder je ukradel oblačila, predvsem jakne.

Ukradli za 10.000 evrov glinenih amfor in bakrenih vaz

V Portorožu je nekdo vlomil na ograjeno dvorišče ter lastnikom iz Avstrije z vrta in dvorišča odnesel več glinenih amfor in bakrenih vaz, skupaj vrednih 10.000 evrov.

Odnesli električnega pastirja

Na pašniku med Neverkami in Volčami je nekdo ukradel električnega pastirja znamke hercules in akumulator topla. Lastnik je oškodovan za 300 evrov.

Iztrgal ji je torbico

V nedeljo zgodaj zjutraj je v Portorožu neznanec 26-letni Ljubljančanki iz rok iztrgal torbico (z denarnico, gotovino, dokumenti in mobilnim telefonom) in zbežal. Oškodovana je za 1500 evrov.

Ukradli zaklenjen moped

Koprčanu je nekdo v Izoli ukradel skuter znamke piaggio, tip typhoon, živo rumene barve, z registrsko tablico KP DH-01 (tat jo je pustil na kraju). Lastnik je moped imel parkiran in zaklenjen.

Preiskal hišo, odnesel ni ničesar

V Zgornjih Škofijah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Premetal in preiskal je notranjost hiše, ukradel pa ni ničesar.

Med prehitevanjem podrsala avto in odpeljala

V nedeljo dopoldne je policiste poklicala voznica ter povedala, da ji je med vožnjo od Vanganela proti Kopru voznik srebrnega avtomobila citroen picasso med prehitevanjem podrsal avto in odpeljal naprej proti Kopru. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila 66-letna voznica iz okolice Kopra, ki je na lokalni cesti med Kampelom in Koprom nepravilno prehitevala in podrsala avto, ki ga je vozila 30-letna Izolanka. Povzročiteljica je odpeljala s kraja ne da bi posredovala svoje podatke. Preizkus z alkotestom ji je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ji enotni obdolžilni predlog za kršitve.

Policisti našči ukraden kombi

Včeraj zvečer so policisti pri izvajanju nalog v naselju Dobrovo našli parkiran kombi znamke VW transporter in hitro ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno na območju kranjske policijske uprave. Prav tako so bile na njem nameščene ukradene registrske tablice ljubljanskega registrskega območja. Po zaključenem postopku bodo vozilo vrnili lastniku.

Izginil motokultivator

V soboto zjutraj so policisti prejeli prijavo o tatvini kmetijskega stroja v Kostanjevici na Krasu. Po sedanjih ugotovitvah je nepridiprav pred kratkim prišel na dvorišče ene od stanovanjskih hiš in neznano kam odpeljal motokultivator znamke benasi, svetlo modre barve. S tem dejanjem je storilec lastniku povzročil za približno 1300 evrov škode.

Ukradel 40 kilogramov pljučne pečenke

Danes dopoldne so policisti prejeli obvestilo o vlomu v prostore ene od restavracij v okolici Nove Gorice. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec vlomil skozi zadnja vrata objekta in nato iz notranjosti ukradel približno 40 kilogramov pljučne pečenke. Ljubitelj mesa je povzročil za približno 1000 evrov škode.

NR


Najbolj brano