16-letnik vozil BMW

V petek so v Luciji policisti ustavili avtomobil BMW, ki ga je vozil 16-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja B kategorije, saj še ne izpolnjuje pogojev za njegovo pridobitev. Vozilo so mu zasegli, prav tako registrski tablici, sledi mu sledi obdolžilni predlog.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V nedeljo ponoči je v Luciji nekdo vlomil v gostinski lokal. Ukradel je približno 1000 evrov iz blagajne in natakarsko denarnico z gotovino.

Sefa niso uspeli izruvati

Nekdo je v nedeljo ponoči vlomil tudi v lokal v Kopru, kjer je poskušal izruvati sef, vendar mu ni uspelo, zato je od dejanja odstopil.

14-letni voznik in sopotnik zbežala v gozd

V soboto ob 24.14 so policisti na relaciji Pivka-Kal-Košana vozili za osebnim vozilom renault 5. Voznik ni hotel ustaviti, kljub temu, da je bil večkrat pravilno ustavljan s svetlobnimi in zvočnimi znaki. V bližini križišča za Narin, na makadamski cesti, se je vozilo ustavilo, saj so mu policisti s službenim vozilom zaprli pot z nasprotne strani.

Voznik in sopotnik sta zbežala proti gozdu, tretji je ostal na kraju. V pogovoru so policisti ugotovili, da gre za 15-letnega domačina, pobegnila pa sta enako star sopotnik in 14-letni voznik. Mladoletnika so policisti iskali na naslovu bivanja, kjer ju ni bilo, zato so sprožili iskalno akcijo, v katero se je takoj vključilo več patrulj, saj sta maldoletnika zbežala v gozd, v mrazu in temi, nihče od njiju pa ni bil dosegljiv na mobilni telefon. Okoli 1.30 so njuni starši obvestili policijo, da sta otroka prišla sama domov. Policisti so tudi z njima opravili razgovor. Vozilo so zasegli, 14-letniku pa sledi obdolžilni predlog.

Istočasno pa so ob 00.05 policisti vozili za voznikom motornega kolesa, ki je bežal proti Narinu. Policisti so ga večkrat ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi znaki, vendar je vožnjo nadaljeval. Ko je pripeljal do hiš v vasi Narin, je zaradi prevelike hitrosti in ledu v levem ovinku zdrsnil in motorno kolo položil na levi bok. Ob preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu je bilo ugotovljeno, da je motorno kolo vozil 16-letnik, prav tako domačin, ki nima vozniškega dovoljenja. V prometni nesreči je bilo poškodovano motorno kolo znamke piaggio, tip liberty. Vozilo so mu zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog.

Vozilo so mu zasegli

Ob v soboto ob 4.45 so v Kopru na Dolinski ustavili avto, katerega je vozil 31-letni Koprčan. Alkotest mu je pokazal 0,81 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, voznik pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Kradli denar in nakit

V Jagodju je v soboto nekdo vlomil v hišo. Pregledal je vse prostore in ukradel poslovno bančno kartico, več kosov nakita, moško zapestno uro in drugo. Nadaljuje se zbiranje obvestil.

V soboto je nekdo na Markovcu vlomil v stanovanje in lastnikom ukradel več kosov zlata.

V Plavjah je v zadnjem času nekdo vlomil v hišo in iz nje ukradel denar in zlatnino v skupni vrednosti 5000 evrov.

V nedeljo je v vasi Bač pri Ilirski Bistrici nekdo vlomil v hišo, od koder je odnesel približno 600 evrov in za 3000 evrov zlatega nakita.

Z rezultatom se ni strinjal

V nedeljo ob 2.25 so v Ilirski Bistrici na Bazoviški ustavili in kontrolirali domačina, 33-letnega voznika avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,72 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled, ki je bil tudi opravljen. Voznik se je med postopkom vedel nedostojno, zmerjal, žalil policiste in jim grozil. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Pešec se je opotekal

V nedeljo ob 12.50 je 20-letnik v Dutovljah vozil avto. V levem ovinku se mu je na vozišče opotekel 51-letni pešec, katerega je zadel z desnim zunanjim ogledalom. Pešec je padel in se huje poškodoval (zlom golenice). Oba so preizkusili z alkotestom, pešcu je pokazal 0,75 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu posebni plačilni nalog.

Ostal brez vozila

V Pradah so v petek ustavili 49-letnega voznika iz Kopra, ki nima vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0,45 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozilo, ki je odjavljeno iz prometa od februarja 2016, so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano