16-letnik ukradel tri jakne

Včeraj ob 13.50 je fant iz Izole, star 16 let, vstopil v trgovino v Luciji in v prisotnosti prodajalke ukradel tri jakne, vredne 525 evrov. Zbežal je iz trgovine, kjer je del ukradenega izročil drugemu fantu iz Izole, staremu 16 let.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Skupaj sta zbežala v smeri Marine Portorož, kjer so ju prijeli policisti. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta bila pred tem že v Kopru, kjer sta skušala ukrasti dve jakni, vendar jima je to preprečila prodajalka in nekaj naključnih kupcev. Takoj za tem sta se odpravila v Portorož, kjer sta vstopila v trgovino iste blagovne znamke kot v Kopru, kjer pa so bili o poskusu tatvine v Kopru že obveščeni, zato ju je prodajalka odslovila. Zoper oba bo podana kazenska ovadba.

Iz hiše v Šmarjah odnesli zlatnino

Včeraj med 7.30 in 11.30 je nekdo vlomil v hišo v Šmarjah. Ukradel je različne kose zlatnine in lastnika oškodoval za 6000 evrov.

Vozili sta se oplazili

Danes ob 4.39 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cestninski postaji Bazara na hitri cesti Vrtojba-Razdrto. Po sedaj zbranih podatkih je 26-letna voznica avtomobila, državljanka Romunije, pripeljala iz smeri Italije na cestninsko postajo Bazara, kjer je vozila po prometnem pasu za tovorna vozila. Tik pred cestninsko postajo se je z vozilom najprej ustavila, nato pa je zavila levo na prometni pas za osebna vozila. V tem trenutku je iz iste smeri po prometnem pasu za osebna vozila pripeljala 61-letna voznica avtomobila, pri čemer sta se vozili oplazili. Obe vozili sta nato skupaj vzporedno prevozili cestninsko postajo Bazara po vinjetni stezi, nakar se je 26-letna državljanka Romunije z ustavila, 61-letna voznica avtomobila pa je nadaljevala z vožnjo proti Ajdovščini in so jo izsledili naknadno. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica. Prometni policisti so 26-povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izrekli globo. Prav tako bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan ustrezen ukrep tudi zoper drugo navedeno udeleženko prometne nesreče, ki je po prometni nesreči naknadno poiskala zdravniško pomoč v ZD Ajdovščini.

Sum kraje vozil

Včeraj dopoldne so policiste obvestili o sumu kraje parkiranega avtomobila znamke audi v Novi Gorici v Ulici Gradnikove brigade. Neznanec je vlomil v omenjeno vozilo in ga nameraval ukrasti, a je kasneje iz neznanega razloga od dejanja odstopil. Zaradi storjenega protipravnega ravnanja je bila na vozilu povzročena materialna škoda.

Prav tako so policisti včeraj dopoldne obravnavali drugi poskus kraje avtomobila znamke Škoda v Novi Gorici. Obravnavani primer novogoriški policisti še preiskujejo. Policija je o poskusih odvzema motornih vozil obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Razbil steklo na vratih

V ponedeljek pozno popoldne je neznanec razbil steklo vhodnih vrat ene od trgovin na območju avtobusne postaje v Tolminu. S tem je lastnikom povzročil za približno sto evrov škode. Policisti okoliščine navedenega kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Iz avta ukradel računalnik

Včeraj so bili policisti obveščeni o tatvini računalnika iz avtomobila. Omenjeno kaznivo dejanje se je zgodilo na območju policijske uprave Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec iz parkiranega avtomobila znamke BMW pred enim od ljubljanskih lokalov oškodovancu iz vozila poleg prenosnega računalnika ukradel tudi druge predmete. Idrijski policisti so zadevo odstopili v nadaljnje reševanje krajevno pristojni policijski enoti na območju ljubljanske policijske uprave.

Iz kuhinje ukradel korito in pipo

Včeraj je oškodovanec policiste obvestil, da je neznanec iz kuhinje enega od gostinskih lokalov v Ajdovščini pred kratkim ukradel odmontiral pomivalno korito s pipo in ju odnesel. Korito so kasneje našli nedaleč stran od lokala, ukradene pipe, vredne približno 200 evrov, pa ne. Oškodovanec ni podali predloga za pregon, zato bodo policisti v zvezi z obravnavanim primerom z dopisom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prilastil si je telefon

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec prejšnjega dne v dopoldanskih urah na parkirišču našel in si prilastil mobilni telefon znamke galaxy J5, ki ga je tam izgubil oškodovanec, državljan Italije. Neznanec je s tujim mobilnim telefonom odšel neznano kam. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Ukradel dve šteki cigaret

Včeraj dopoldne so policiste obvestili, da je neznani moški prejšnjega dne v eni od trgovin v Rožni Dolini pri Novi Gorici ukradel dve šteki cigaret v vrednosti 70 evrov. Odgovorna oseba gospodarske družbe je podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti glede na ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano