Štiri hujše zastrupitve zaradi samozdravljenja z industrijsko konopljo

Več udeležencev delavnice o uporabi industrijske konoplje v zdravilne namene, ki je v soboto potekala v Bio parku v Vrbjem, je končalo v celjski bolnišnici. Štirje so se pri preizkušanju predstavljenih izdelkov huje zastrupili, so navedli celjski policisti. Po podatkih tamkajšnje bolnišnice sta dva težje prizadeta, a nista v življenjski nevarnosti.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŽALEC > Iz celjske bolnišnice so sporočili, da so v ambulanti internistične prve pomoči urgentnega centra Splošne bolnišnice Celje sprejeli 15 oseb, ki so kazale znake akutne zastrupitve. Opravljeni diagnostični postopki so potrdili, da gre pri vseh za zastrupitev s THC, ki je glavna psihoaktivna sestavina konoplje. Zato so se za nadaljnjo obravnavo posvetovali tudi s centrom za zastrupitve Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Trije bolniki so bili hospitalizirani, dva od njih sta težje prizadeta, vendar nista v življenjski nevarnosti. Ostali so ostali na opazovanju na opazovalnih posteljah urgentnega centra in ko se je njihovo zdravstveno stanje izboljšalo, so bili odpuščeni v domačo oskrbo. Trenutno sta na opazovanju v bolnišnici še dva bolnika, ki pa bosta predvidoma še danes odpuščena, so še v sporočilu za javnost navedli v Splošni bolnišnici Celje.

S Policijske uprave Celje so sicer sporočili, da je v bolnišnici končalo deset udeležencev delavnice, kjer je predavatelj predstavil različne proizvode, pridelane iz industrijske konoplje, kot so konopljino olje, konopljina semena, konopljino moko in drugo. Obiskovalci so med predavanjem preizkušali predstavljene izdelke, tudi tiste, ki so jih prinesli s seboj. Policijska preiskava dogodka še poteka.

STA


Najbolj brano