15-letnik divjal s predelanim skuterjem

Koprska policista sta v nedeljo ustavila najstnika iz Kopra, ki je na kolesu s pomožnim motorjem prehitro vozil od Kopališkega nabrežja proti pristanišču in kršil še druge prometne predpise. Izredni tehnični pregled je pokazal, da kolo doseže hitrost 109,02 kilometra na uro, medtem ko je dovoljena konstrukcijska hitrost 25 kilometrov na uro.

Najstnik je  prehitro vozil od Kopališkega nabrežja proti  
pristanišču in kršil še druge prometne predpise.  Foto: Jaka Jeraša
Najstnik je prehitro vozil od Kopališkega nabrežja proti pristanišču in kršil še druge prometne predpise.  Foto: Jaka Jeraša

KOPER > Koprska policista sta v nedeljo na cesti od Kopališkega nabrežja proti koprskem pristanišču opazila mlajšega fanta na črnem kolesu s pomožnim motorjem znamke piaggio, tip zip 25, ki je vozil s povečano hitrostjo. Poleg tega je vozil po cesti, kljub temu, da je ob cesti kolesarska steza. Pri zapuščanju krožnega križišča ni pravočasno in nedvoumno nakazal smeri vožnje z utripalkami.

Policista sta zapeljala za njim in opazila, da vozi (po števcu službenega vozila) s hitrostjo 80 kilometrov na uro ter ga pričela ustavljati z modrimi svetilkami in kratkim zvočnim signalom. Ko je ustavil, je policist zahteval osebni dokument in listine kolesa. Ugotovil je, da je vozilo upravljal 15-letni domačin.

Ker je s svojo vožnjo dajal utemeljen sum, da je vozilo predelano tako, da presega največjo moč motorja ali konstrukcijsko določeno hitrost, sta policista odredila izredni tehnični pregled. Ta je pokazal, da kolo doseže hitrost 109,02 kilometra na uro, medtem ko je dovoljena konstrukcijska hitrost 25 kilometrov na uro..

Kolo s pomožnim motorjem so zasegli, za mladoletnika in njegovega zakonitega zastopnika pa so poslali obdolžilni predlog na koprsko sodišče.

Spletno uredništvo


Najbolj brano