117 vozil je bilo pretežkih

Minuli konec tedna so koprski policisti med izvajanjem poostrenega nadzora skupaj stehtali 205 vozil. Od tega jih je imelo 51 preobremenjeno osno obremenitev, 117 pa jih je presegalo največjo dovoljeno skupno maso.

Minuli konec tedna so koprski policisti med izajvanjem  
poostrenega nadzora  skupaj  stehtali 205 vozil in ugotovili 
skupno 168 kršitev cestno prometnih predpisov.  Foto: Pu Koper
Minuli konec tedna so koprski policisti med izajvanjem poostrenega nadzora skupaj stehtali 205 vozil in ugotovili skupno 168 kršitev cestno prometnih predpisov.  Foto: Pu Koper

KOPER > Koprski policisti so minuli konec tedna izvajali poostren nadzor s ciljem povečanja stopnje upoštevanja cestno-prometnih predpisov in s tem izboljšanja prometne varnosti na avtocesti in določenih kritičnih odsekih avtocest in hitrih cest. Ugotavljali so kršitve s področja psihofizičnega stanja voznikov, pravice do vožnje vozil, kršitve s področja ugotavljanja tehnične izpravnosti vozil ter prevoza potnikov in prtljage. Skupno so ugotovili 168 kršitev cestno-prometnih predpisov.

Na območju Razdrtega so policisti ustavili 56-letnega voznika osebega vozila. Ker je voznik kazal znake alkoholiziranosti, so z njim opravili preizkus in ugotovili, da je alkotest pri pravilni uporabi pokazal 1,14 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti zoper njega napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Spletno uredništvo


Najbolj brano