Tovornjak trčil v ograjo

Danes okoli 8. ure je 21-letni avstrijski voznik tovornega avtomobila s priklopnikom vozil po hitri cesti na območju Šempetra pri Gorici iz smeri cestninske postaje Bazara in se pri tem zaletel v odbojno ograjo. Poškodoval je dva rezervoarja za gorivo in se po približno 200 metrih ustavil na odstavni niši.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Na kraju prometne nesreče so morali posredovali tudi gasilci JZGRD GE Nova Gorica. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Okoli 13. ure je v Sušaku v občini Ilirska Bistrica zagorel kokošnjak. Požar je delno pogasil lastnik, dokončno pa so ga pogasili gasilci iz PGD Jelšane in Ilirska Bistrica. Kokošnjak se je v požaru poškodoval, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Trčil in napihal

Včeraj zvečer se je zgodila prometna nesreča v enem od naselij v bližnji okolici Mirna. 78-letni voznik avtomobila je med speljevanjem trčil v drugo parkirano osebno vozilo. Voznik in lastnik parkiranega avtomobila sta se nato sprla. Policisti so povzročitelju prometne nesreče v postopku odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper starejšega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, prav tako pa so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje na javnem kraju ).

Udaril ga je

Včeraj popoldne so se v Solkanu sprli znanci. V sporu je 48-letni moški 26-letnega moškega tudi večkrat udaril v obraz. Ta je zaradi tega utrpel lahke telesne poškodbe in je nato poiskal ustrezno zdravniško pomoč v ZD Nova Gorica. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega dejanja, policisti so o zadevi obvestili tudi pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Dvema udeležencema spora so policisti zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Napihal je

Včeraj pozno zvečer so policisti v Novi Gorici ustavili 36-letnega hrvaškega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

NR


Najbolj brano