Pri soteskanju se je poškodoval nemški turist

Včeraj popoldne se je pri soteskanju v potoku Pršjak na Tolminskem poškodoval 32-letni nemški turist. Spodrsnilo mu je, pri tem pa si je poškodoval glavo.

Fotografija je simbolična Foto: Arhiv Bovec Šport Center
Fotografija je simbolična Foto: Arhiv Bovec Šport Center

PRIMORSKA > Nemški turist je pri soteskanju uporabljal predpisano zaščitno opremo. Policisti so tujo krivdo izključili. Na kraju so reševalci ZD Tolmin poškodovani osebi nudili ustrezno zdravniško oskrbo, nato pa so ga člani dežurne ekipe HNMP s policijskim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom s poročilom obvestili pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Voznica ostala ukleščena v vozilu

Včeraj okoli 19.40 se 59-letna voznica avtomobila peljala iz Vrtojbe po obvoznici proti Mirnu. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je zapeljala najprej na bankino, nato pa jo je z vozilom zaneslo v levo, kjer je s prednjim delom vozila trčila v obcestno ograjo in ostala ukleščena v vozilu. V prometni nesreči se je predvidoma lažje poškodovala, ustrezno zdravniško oskrbo pa so ji na kraju nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so jo nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju prometne nesreče pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica. Zaradi nepravilne vožnje ji bodo policisti izdali plačilni nalog.

Iz jarka v ograjo

Včeraj okoli 23.30 je 24-letna voznica avtomobila peljala po hitri cesti iz smeri Ajdovščine proti galeriji Vipavski Križ. Z vozilom je najprej oplazila odbojno ograjo ob levem robu vozišča, nato je zapeljala desno izven vozišča v jarek, od koder je vozilo odbilo ponovno na vozišče preko voznega in prehitevalnega pasu, kjer se je prevrnilo na streho in tako obstalo v odbojni ograji ob levi strani prehitevalnega pasu. Poškodovani voznici so ustrezno zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Ajdovščina, nato pa je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju nudili pomoč tudi gasilci GRC Ajdovščina. Policisti bodo 24-letni voznici izdali plačilni nalog.

Prekratka varnostna razdalja

Včeraj popoldne je 31-letni voznik avtomobila peljal po kromberški cesti za drugim osebnim vozilom in zaradi prekratke varnostne razdalje s sprednjim delom vozila trčil v zadnji del drugega avtomobila, ki ga je vozil 28-letni voznik. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so policisti 31-letnemu vozniku avtomobila izdali plačilni nalog.

Zalotili vlomilca

Danes dopoldne je bila policija obveščena, da so stanovalci zalotili neznanca pri poskusu vloma v eno od stanovanjskih hiš v bližnji okolici Nove Gorice, ki je po dejanju odšel neznano kam.

Razbijali stekla

Ponoči je nekdo v okno ene od stanovanjskih hiš v Solkanu vrgel kamen in razbil steklo ter lastniku povzročil za približno 200 evrov škode. Ker oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom s poročilom obvestili pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Včeraj pa je nekdo razbil steklo na stranskih vratih stanovanjske hiše v Ajdovščini. Lastniku je povzročil za približno 200 evrov škode. Ker je oškodovanec odstopil od predloga za pregona navedenega kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, bodo ajdovski policisti o zadevi s poročilom obvestili pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Odnesli kabel

Nedavno je nekdo ukradel približno 250 metrov bakrenega kabla v Volčji Dragi. S tem dejanjem je enemu od večjih slovenskih podjetij povzročil za približno 2.500 evrov škode. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

NR


Najbolj brano