Nekdanji dekan Žižmond priznal krivdo

Nekdanji dekan koprske fakultete za management Egon Žižmond je dopoldne na sodišču priznal, da je pred desetimi leti zlorabil svoj položaj, je poročal Radio Slovenija.

Egon Žižmond Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Egon Žižmond Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > S takratno direktorico fakultete Nado Trunk Širca je Egon Žižmond omogočil vpis v absolventski staž 670 študentom, ki niso bili vpisani v zadnji letnik fakultete.

Z vpisninami, šolninami in plačljivimi izpiti je fakulteta zaslužila več kot pol milijona evrov, čeprav je bil tak vpis v nasprotju z zakonom o visokem šolstvu. Krivdo je pred tedni priznala tudi Trunk Širčeva. Kakšno kazen jima bo dosodila sodnica, bo znano maja, je še poročal radio.

Na fakulteti so leta 2005 na tak način po poročanju Primorskih novic pridobili 433 absolventov, leto dni kasneje 171 in leta 2007 še novih 66 absolventov in diplomantov. Program študija naj ne bi bil veljaven oziroma akreditiran, saj ga ni potrdil ne svet za visoko šolstvo ne vlada, poleg tega so v omenjenih treh študijskih letih presegli vpis izrednih študentov.

Kljub vsemu je Univerza na Primorskem po poročanju časnika potrdila vse tako pridobljene diplome in jih niti po izbruhu afere ni postavila pod vprašaj.

STA


Najbolj brano