Buldog v Istri ogrizel dečka

Enajstletnega dečka je v Rojnićih v hrvaški Istri prejšnji petek ugriznil ameriški buldog nemške turistke. Deček je hudo poškodovan, v bolnišnici so mu opravili kar 200 šivov, od tega 100 na glavi, a je izven življenjske nevarnosti, piše Glas Istre.

Ameriški buldog Foto: Wikipedia
Ameriški buldog Foto: Wikipedia

ISTRA > Deček ima na glavi in nogah 200 šivov, so za Glas Istre povedali sosedi dečkove družine in opisali, kaj se je prejšnji petek dogajalo.

Deček je bil z materjo, njeno prijateljico in hčerko prijateljice na bazenu pri eni od hiš v kompleksu Villas Adago v Rojnićih. V vili Oktava je bila na enotedenskih počitnicah družina iz Nemčije z dvema psoma.

Napad na dečka se je zgodil okoli 21. ure, ko je deček pred vilo Oktava nameraval z materjo in njeno družbo vstopiti v avtomobil. Medtem je s svojim avtomobilom prispela nemška družina.

Oče 30-letne Nemke, lastnice psov, je odklenil vrata vile, tedaj pa sta psa planila iz hiše. Eden je ostal na dvorišču, drugi, ameriški buldog, pa je preskočil zidek in napadel dečka. Čeprav sta dečkova mati in lastnica psa takoj pritekli na pomoč, psa in otroka nista mogli ločiti. Pes je medtem tudi svojo lastnico pogrizel po rokah. Na pomoč je pritekel oče lastnice psa in dečka in psa s težavo vendarle ločil. Poškodovanega dečka je v bolnišnico odpeljal dečkov oče.

Čeprav je deček hudo poškodovan, pa njegov nos, oči, usta, ušesa, vrat in tetive niso poškodovani, poroča Glas Istre. Lastnici psa poleg kazenske prijave najverjetneje sledi tožba zaradi poškodb, ki jih je dobil deček, še piše Glas Istre.

NR


Najbolj brano