Popovič trdi, da so ga poskusili podkupiti, a ne pove, kdo

Župan Boris Popovič ni odstopil od predkupne pravice za nakup Hotela Koper, čeprav trdi, da so mu zaradi tega grozili in ga celo poskušali podkupiti. Nakup hotela še ostaja zanimiv Alešu Piščancu, ki je ponudbo zvišal na 3,1 milijona evrov. Piščanec trdi, da koprska občina niti nima predkupne pravice, saj je hotel etažna lastnina.

Župan Boris Popovič ni odstopil od predkupne  pravice za 
nakup Hotela Koper, čeprav trdi, da  so mu zaradi tega grozili 
in ga celo poskušali  podkupiti.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Župan Boris Popovič ni odstopil od predkupne pravice za nakup Hotela Koper, čeprav trdi, da so mu zaradi tega grozili in ga celo poskušali podkupiti.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Sporočilo župana Borisa Popoviča o grožnjah in podkupninah glede nakupa Hotela Koper je prišlo tik pred jutrišnjo sejo koprskega občinskega sveta. Na tej naj bi svetniki sprejeli proračun in se tudi odločili za 2,7 milijona evrov vreden nakup. Župan Popovič je povedal: “Najprej so mi grozili in od mene zahtevali naj povem, koliko mi morajo ponuditi, da bo občina odstopila od nakupa, nato pa so se začeli še hujši pritiski in so mi celo grozili s smrtjo. Ljudje, ki jih poznam, so mi povedali, da je treba zadeve jemati resno, da gre za osebe, ki se nikogar ne bojijo in so v preteklosti že uresničile svoje grožnje. Dobival sem signale, da je bolje, tako zame kot za mojo družino, če se za primeren znesek podkupnine občina odpove predkupni pravici za nakup hotela. Poskusi podkupovanja se dnevno stopnjujejo, konkretna ponudba podkupnine znaša kar pol milijona evrov,” je v sporočilu zapisal Popovič.

Več sledi v jutrišnjih PN.

AP


Najbolj brano