Župan Kolenc pri ministru Gašperšiču o obalni cesti

Izolski župan Igor Kolenc se je danes na Ministrstvu za infrastrukturo na kratko sestal z ministrom Petrom Gašperšičem na temo obalne ceste med Izolo in Koprom. Nato je sestanek nadaljeval z državnim sekretarjem Klemnom Grebenškom ter predstavniki DRI, d.o.o. in ministrstva, so sporočili iz izolske občine.

Izolski župan Igor Kolenc se je danes na Ministrstvu za infrastrukturo na kratko sestal z ministrom Petrom Gašperšičem na temo obalne ceste med Izolo in Koprom.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Izolski župan Igor Kolenc se je danes na Ministrstvu za infrastrukturo na kratko sestal z ministrom Petrom Gašperšičem na temo obalne ceste med Izolo in Koprom.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Udeleženci sestanka so izmenjali poglede glede bodoče ureditve območja obalne ceste med Izolo in Koprom. Dogovorili so se, da bo ministrstvo sprožilo postopke, da se obalna cesta po prekategorizaciji prenese v upravljanje (pozneje pa v last) Občine Izola in Mestne občine Koper.

Ministrstvo bo skupaj z DARS proučilo pobudo županov Izole in Kopra, Igorja Kolenca in Borisa Popoviča, da se predor Markovec ne vključi v vinjetni cestninski sistem. Prav tako bo ministrstvo poiskalo možne rešitve za boljšo pretočnost prometa na Belvederju, kjer se bo hitra cesta končala in je pričakovati zastoje, ki predvsem v poletnih mesecih nastajajo v Žusterni.

Ob tej priložnosti je župan Kolenc državnemu sekretarju Klemnu Grebenšku še enkrat omenil pobudo, ki jo je Občina Izola že večkrat naslovila na ministrstvo in vlado v zvezi z razveljavitvijo DLN za hitro cesto na parcelah, kjer je bila prvotno predvidena lokacija priključka Izola, saj je priključek sedaj že zgrajen v neposredni bližini. V tem delu je namreč načrtovana prometna infrastruktura (podaljšek Južne ceste), neposredno ob območju pa se nahajajo obstoječi prostorski akti (PUP Oprema, ZN Ikor, ZN Cona mestne industrije jug in OPPN CMI jug - živilska), ki bi jih z razveljavitvijo dela DLN lahko razširili za namene proizvodnih dejavnosti.

NR


Najbolj brano