Župan Indianapolisa na obisku v Piranu

Piran in Indianapolis, glavno mesto države Indiana v ZDA, sta pobrateni mesti od leta 2001. Ob 14. obletnici pobratenja, ki je nastalo na pobudo slovenske skupnosti v Indianapolisu, te dni v Piranu gostijo župana Indianapolisa Gregoryja A. Ballarda z delegacijo.

Župan Indianapolisa je z delegacijo na obisku v Piranu. Foto: Občina Piran
Župan Indianapolisa je z delegacijo na obisku v Piranu. Foto: Občina Piran

PIRAN > Župan občine Piran Peter Bossman, je župana Indianapolisa Gregoryja A. Ballarda včeraj sprejel v občinski palači, kjer so se pogovarjali o nadaljnjem sodelovanju.

Na videokonferenci med učenci Osnovne šole Cirila Kosmača Piran in učenci Franklin Central High School iz Indianapolisa pa so si učenci obeh šol, ki redno komunicirajo, prek videa v živo izmenjali vtise poletnih počitnic.

Župan Gregory A. Ballard, ki je prvič v Sloveniji, je z delegacijo v dveh dneh obiskal Krajinski park Sečoveljske soline, Tartinijevo hišo, Fakulteto za turistične študije Turistico, cerkev sv. Jurija ter Osnovno šolo Cirila Kosmača Piran, srečal se je tudi s predstavniki italijanske skupnosti.

“Ponosen sem, da smo pobrateni s tako čudovito občino. Prvič sem tu in že razmišljam, da se vrnem, saj je na majhnem koščku ozemlja toliko zanimivih stvari in lepot, da se ne morem nagledati. Tudi ko ne bom več župan, si bom prizadeval, da naši mesti sodelujeta, sam pa bom prihajal zasebno,” je dejal Ballard. Župana sta si izmenjala primere dobrih praks ter ugotovila, da imata mesti kljub razlikam kar nekaj podobnosti, denimo prizadevanja za trajnostne oblike mobilnosti, ter se pogovarjala o nadaljnjem sodelovanju na področju izobraževanja, kulture ter vzajemne promocije obeh mest, so sporočili s piranske občine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano