Znani so novi najemniki neprofitnih stanovanj v Izoli

Občina Izola je danes v uradnih objavah in na spletni strani objavila prednostno listo prosilcev, ki izpolnjujejo razpisne pogoje za najem neprofitnega stanovanja. Novim najemnikom bodo dodelili 27 neprofitnih stanovanj, ki so skupaj vredna približno 2,5 mio evrov. Ključe jim bodo uradno podelili januarja.

Osemnajst neprofitnih stanovanj, ki jih bodo dodelili novim 
najemnikom,  je v mestnem jedru, osem v Livadah in eno v 
Jagodju. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Osemnajst neprofitnih stanovanj, ki jih bodo dodelili novim najemnikom, je v mestnem jedru, osem v Livadah in eno v Jagodju. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Nov dom bo tako dobilo najmanj 53 občanov Izole. Skoraj vsi upravičenci imajo stalno bivanje v občini prijavljeno neprekinjeno od rojstva dalje.

Stanovanja, velika od 25 do 70 kvadratnih metrov, so na različnih lokacijah v občini Izola. Osemnajst jih je v mestnem jedru, osem v Livadah in eno v Jagodju. Neprofitna najemnina za stanovanja se giblje med 54 in 220 evri na mesec.

Občina Izola je v maju objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, na katerega je prispelo 285 vlog. Od objave razpisa do danes je občina pridobila in uredila še tri dodatna stanovanja, tako bo oddala skupaj 27 neprofitnih stanovanj. Stanovanjska komisija je v začetku tedna pregledala in potrdila prednostni listi.

Oblikovani sta namreč dve ločeni prednostni listi. Lista A je za 15 stanovanj, predvidenih za oddajo v najem prosilcem, ki glede na socialne razmere niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in varščine. Lista B pa je za 12 stanovanj, predvidenih za oddajo v najem prosilcem, ki so glede na dohodek zavezani plačati lastno udeležbo v višini 10 odstotkov vrednosti stanovanja in varščino. Prednostni listi veljata eno leto od objave. Če bo občina v tem času pridobila še kakšno stanovanje, ga bodo dodelili naslednjemu upravičencu s prednostne liste.

Spletno uredništvo


Najbolj brano