Zmagovalna poslovna ideja - prenova starega pohištva

Na zadnjem Startup vikendu podjetništva v koprskem Središču Rotunda je s svojo poslovno idejo o prenavljanju starega pohištva najbolj prepričala skupina Utrip, ki bo to poslovno zamisel lahko leto dni pilila v inkubatorju Središča Rotunda.

Predstavnica skupine Utrip Tanja Zonta (druga z leve) Foto: Središče Rotunda
Predstavnica skupine Utrip Tanja Zonta (druga z leve) Foto: Središče Rotunda

KOPER > “Ko smo raziskovali trg, smo v eni izmed trgovin s pohištvom na oddelku s stoli opazili zelo nesrečen par. Povedala sta nam, da že leta iščeta nove stole, saj se stari, ki so pripadali babici, nikakor ne skladajo z ostalim interjerjem, a so tako udobni, da jih ne želita zavreči. Takoj ko smo jima povedali kaj počnemo, sta bila navdušena - in dobili smo prva kupca,” je svojo poslovno idejo predstavila predstavnica skupine Utrip Tanja Zonta, sicer ekonomistka in strokovnjakinja za marketing.

Svojo poslovno zamisel bo lahko skupina Utrip eno leto razvijala v Inkubatorju socialnega podjetništva, ki ga je ustanovilo Središče Rotunda. V ekipi sodelujeta ustvarjalka s področja ponovne uporabe Metka Šori, ki že deluje v inkubatorju, in oblikovalec spletnih strani Matej Zrimšek. Pohištvo nameravajo Utripovci prenavljati tudi po meri in tako ustvariti idealen kos za vsak dom. Izdelke bi prodajali v ateljeju v centru Kopra, prek družabnih omrežij kot je facebook, in svoje spletne strani. V nadaljnji fazi bi pod blagovno znamko Utrip odprli verigo prodajaln s prenovljenim pohištvom, s čimer bi vplivali tudi na zmanjšanje količine odpadkov.

Rotundinega startup vikenda se je sicer udeležilo približno dvajset ljudi, ki so razvijali štiri različne podjetniške ideje s področja turizma, sociale in varstva okolja. Koordinator je bil Tomaž Stritar, ki ima bogate izkušnje na področju socialnega podjetništva. Pri različnih delavnicah so sodelovali še podjetnica Liljana Pahor, ki deluje na področju vseživljenskega učenja, Jakob Blažon, ki je v svet startupov vstopil že pri 16 letih, direktor koprskega podjetja Axle K7 Alen Vadnov, inovator Boris Pfeifer ter kamnosek in predsednik sežanske obrtno-podjetniške zbornice Jernej Bortolato.

Središče Rotunda se je pri organizaciji dogodka povezalo tudi z Univerzitetnim inkubatorjem Primorske, UP Fakulteto za management, Ljudsko univerzo Koper in koprskim Zavodom za zaposlovanje. Sredstva za izvedbo je delno prispeval Evropski socialni sklad.

Spletno uredništvo


Najbolj brano