Zgovorna parkirišča pred postajami

Čeprav na generalni policijski upravi včeraj niso hoteli povedati, koliko policistov je vzelo dopust, je bilo pred policijskimi postajami stanje jasno. Postaje so bile bolj prazne kot običajno, v eni večjih na Primorskem je bila le tretjina običajnega moštva.

Parkirišče pred koprsko policijsko postajo je bilo včeraj 
nenavadno prosto, popoldne pa skoraj prazno.  Foto: Danijel Cek
Parkirišče pred koprsko policijsko postajo je bilo včeraj nenavadno prosto, popoldne pa skoraj prazno.  Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > Policisti so stavko, ki traja že dober mesec, zaostrili tako, da so za včeraj in danes napovedali množično koriščenje dopusta. Policisti imajo pravico sami izbrati in porabiti dva dni dopusta, ki ju morajo prej napovedati nadrejenim. Ti jim morajo dopust odobriti.

“Očitno je številka velika, glede na to, da je tako velika panika,” se je na informacijo, da z generalne policijske uprave nočejo povedati, koliko policistov dopustuje, odzval predsednik policijskega sindikata Radivoj Uroševič. Tiskovna predstavnica policije Vesna Drole je zagotovila, da so se enote organizirale in da je za splošno varnost dobro poskrbljeno. Koliko policistov je na dopustu pa ne povedo, ker naj bi šlo za operativne podatke.

Da je na policijskih postajah manj zaposlenih kot običajno, je bilo včeraj videti na parkiriščih pred nekaj manjšimi in večjimi postajami. Najbolj zgovorno je bilo parkirišče pred koprsko postajo, kjer ob običajnih delavnikih še zaposleni težko najdejo prosto mesto, včeraj dopoldne pa je bilo lukenj med redkimi avti precej. Popoldne je bilo stanje še zgovornejše, na asfaltu je samevalo le nekaj vozil.

Po naših virih smo uspeli izbrskati tudi konkretne podatke o eni večjih postaj na Primorskem. Običajno na njej ni manj kot deset ali dvanajst policistov, včeraj dopoldne jih je bilo sedem, popoldne pa samo štirje.

V Luki Koper včeraj množičnega dopusta policistov niso občutili. Ladje so nemoteno prihajale in odhajale, policisti pa so svoje delo opravljali nemoteno, kot pred stavko.

DC, KG


Najbolj brano