Zgodovinski abraham za Fabia (foto)

Tudi najspretnejši izmed organizatorjev koncertov lahko o dogodku, kakršnega so v ponedeljek gostili na Škofijah, le sanjajo. Na odru zadružnega doma se je v treh urah zvrstilo več kot 20 pomembnih imen slovenske glasbene scene. In vsi si so prišli z enim samim namenom - voščiti prijatelju Fabiu Rizziju vse najboljše za okroglih 50.

Tomislav Jovanovič - Tokac Foto: Tomaž Breskvar
Tomislav Jovanovič - Tokac Foto: Tomaž Breskvar

ŠKOFIJE > Tomislav Jovanović Tokac in Nikola Sekulovič iz skupine Dan D, Lara B ob spremljavi bobnarja Morena Butinarja in klaviaturista Denisa Beganoviča Kikija, Robert Vatovec z Brankom Baričem, duo Bas & Glas, Jani Kovačič, Dalaj Eegol, skupina Šank Rock, Alenka Godec in basist Jani Hace, skupina Avtomobili in Rok Golob, Janez Bončina Benč s kitaristom Borom Zuljanom, Vlado Kreslin in Dušan Mrdakovič, Peter Lovšin, skupina Šukar, Zoran Predin, Marko Brecelj, skupina Deseti brat, Zdenko Cotič in Tulio Furlanič, Tinkara Kovač in Aleksij Kobal ter Zmelkoow. Vsi ti glasbeniki so v ponedeljek soustvarili koncert presenečenja za novopečenega 50-letnika, nekdanjega glasbenega urednika in voditelja glasbenih oddaj na Radiu Koper, Fabia Rizzija.

Večji del te druščine se je na podoben način poklonil Fabiu že pred 15 leti, nekaj mesecev zatem ko ga je možganska kap nenadoma posedla na invalidski voziček in za vedno spremenila marsikaj v njegovem življenju, nikakor pa ne ljubezni do dobre glasbe. 35. rojstni dan je dočakal v rehabilitacijskem centru Soča. Tam so mu prijatelji glasbeniki, med katerimi so bili nekateri že dobro usidrani v slovenski glasbeni sceni, drugi pa so tudi z njegovo pomočjo šele prodirali na površje, voščili , kot najbolje znajo - s pesmijo.

Tako je bilo tudi v ponedeljek na Škofijah, kamor je smetano slovenske glasbene scene zvabil Fabiov prijatelj, radijski urednik in glasbenik Armando Šturman. “Takšnega koncerta še ni bilo in ga ne bo,” je pred polno dvorano zadružnega doma dejal Iztok Novak Easy, ki je skupaj z dvema damama Radia Koper, Mojco Klarič in Loredano Vergan, povezoval niti prireditve. In kaj je ob vsem pestrem rojstnodnevnem dogajanju doživljal slavljenec? “Orgazem za orgazmom,” nam je v svojem neposrednem šaljivem slogu odgovoril Fabio Rizzi.

Rudi Bučar, ki v ponedeljek ni mogel na slavje, se je Fabiu dan pozneje pridružil v domu upokojencev na Markovcu ter njemu in njegovim sostanovalcem z Easyjevo pomočjo poklonil prijeten glasbeno obarvan rojstnodnevni popoldan.

ILONA DOLENC


Najbolj brano