Žerjavisti Cerarju: “Krepat, ma ne molat!”

Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper je na predsednika vlade Mira Cerarja naslovil javno pismo, v katerem mu očita, da je s svojimi dejanji in izjavami popolnoma povozil retoriko sprave. Njega in “ostalo kliko” opozarja, da jim ne bo uspelo uničiti tega, kar so delavci sami zgradili.

Delavci Cerarju očitajo, da je povozil retoriko sprave iz 
obdobja po koncu julijske blokade dela. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Delavci Cerarju očitajo, da je povozil retoriko sprave iz obdobja po koncu julijske blokade dela. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Sindikat žerjavistov javno pismo Cerarju začenja z očitkom, da je premier pod mizo kupil podporo strank SD in DeSUS zato, da je minister Peter Gašperčič lahko prestal interpelacijo. S tem, ko je v intervjuju za nacionalno televizijo vnovič obtožil upravo Luke Koper, da v času delovne blokade ni storila ničesar, da bi vzpostavila normalno stanje, pa je Cerar po oceni sindikata žerjavistov povozil retoriko sprave in zavezo, da bo v septembru pojasnil delavcem in javnosti, zakaj se gradnja drugega tira prelaga v nedogled.

Dopis sindikata žerjavistov si lahko v celoti preberete tu.

V dopisu premierja označujejo za “mehko ubogljivega in samovšečnega lepobesedneža”, ki si je pot do oblasti utiral tudi z javno podporo pravici do protesta, zdaj pa takšno dejanje označuje za protizakonito divjanje peščice.

Pisanje zaključujejo z zavezo, da “si bomo prizadevali, da vam ne bo uspelo uničiti tega, kar smo sami zgradili, kar sedaj imamo in kar je še skoraj edino preostalo, a je tudi temelj naše prihodnosti, osnova, na kateri bomo gradili našo delavsko zavest, samozavest in podobo”. Ali povedano drugače, zaključujejo v sindikatu žerjavistov: “Krepat, ma ne molat!”

Preberite še: Cerar v Kopru: Za škodo v Luki bo nekdo moral prevzeti odgovornost

Spletno uredništvo


Najbolj brano