Želijo oživiti lokalno start-up sceno

Zaposleni v podjetju Linea Directa, ki se od leta 2006 ukvarjajo z marketingom, prodajo in vodenjem klicnih centrov, so pred dnevi v Obrtni coni Sermin odprli nove prostore. Direktor podjetja Lovro Peterlin je predstavil načrte in napovedal, da bodo v naslednjih letih veliko zaposlovali.

Iščejo predvsem prodajne svetovalce, sodelavce na področju 
tehnično podpornih aktivnosti in svetovalce za stranke.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Iščejo predvsem prodajne svetovalce, sodelavce na področju tehnično podpornih aktivnosti in svetovalce za stranke.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Koliko zaposlitev pravzaprav napovedujejo? “V okviru skupine Linea Directa in sestrskega podjetja Studio Moderna trenutno potrebujemo 15 novih sodelavcev, v srednjeročnem obdobju pa želimo ustvariti več kot 50 delovnih mest z visoko dodano vrednostjo,” odgovarja direktor Linee Directe Lovro Peterlin. Iščejo predvsem prodajne svetovalce, sodelavce na področju tehnično podpornih aktivnosti in svetovalce za stranke.

Eden od pomembnih ciljev podjetja je po besedah direktorja tudi oživitev lokalne podjetniške start-up scene. “Naše delovanje je usmerjeno v spodbujanje internega podjetništva, mladih podjetnikov in start-upov, da s svojo zagnanostjo in inovativnostjo ter uresničitvijo svojih poslovnih idej doprinesejo delež k razvoju slovenskega in istrskega gospodarstva. Z našim znanjem in prodajno infrastrukturo mladim upom, predvsem na področju socialnega podjetništva, pomagamo in jim nudimo okolje, primerno za delovanje in razvoj njihovih projektov. Širimo svoje znanje in izkušnje, ki smo jih nabrali z večletnim delom v industriji klicnih centrov ter svetovanja na področju marketinga in prodaje,” dodaja Peterlin. Napoveduje, da bodo prihodnje leto vse omenjeno ponudili vsaj osmim istrskim socialnim podjetjem in mladim start up podjetnikom.

Podjetje Linea Directa je prisotno v dvanajstih državah, v Sloveniji ima še dve izpostavi (Ljubljana in Zagorje ob Savi), le v Kopru pa zaposlujejo 90 ljudi.

“Pričakujemo, da bodo v naših prostorih našli pozitiven prostor za delo, znanje in infrastrukturo za testiranje in razvoj njihovih idej. Prav temu bo namenjen osrednji del novih poslovnih prostorov. Mladim podjetnikom in socialnim podjetjem nudimo naše znanje, kontakte in prodajno infrastrukturo,” razlaga Peterlin.

Pri tej oživitvi pa računajo tudi na podporo lokalnih oblasti. “Pravzaprav menimo, da je lokalna in širša skupnost že sedaj zelo naklonjena ideji o spodbujanju mladih podjetnikov, vendar pa na tem področju vidimo še veliko priložnosti predvsem v praksi. Pomembno je tudi povezovanje srednjih šol in fakultet z istrskimi podjetji. Dobrodošlo pa bi bilo tudi več povezovanja med istrskimi podjetji,” še pravi Peterlin.

BILJANA PAVLOVIĆ


Najbolj brano