Že tretjič na dražbi

Za nedokončan stanovanjski kompleks propadlega škofjeloškega gradbinca SGP Tehnik v zahodnem delu Livad so razpisali že tretjo dražbo. Sedmega maja ga bodo skušali prodati za najmanj 8,435.000 evrov. Prvič doslej opažajo zanimanje za odkup.

Kompleks v Izoli bodo sedmega maja ponudili za 8,4 milijona 
evrov. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Kompleks v Izoli bodo sedmega maja ponudili za 8,4 milijona evrov. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LIVADE >Cena nedokončanega kompleksa 190 stanovanj, nekaj poslovnih prostorov in 448 kletnih parkirnih mest je v zadnjih devetih mesecih drastično upadla. Julija lani so za kompleks zahtevali 16,5 milijona evrov, februarja letos 9,9 milijona, zdaj pa manj kot 8,5 milijona. Zemljišča je nova KBM, ki je omogočila gradnjo, obremenila s hipotekami v višini 28 milijonov evrov. Neporavnane terjatve so že prenesli na slabo banko.

Stečajni upravitelj SGP Tehnika Matjaž Nanut pred tretjo dražbo pravi, da težko napove, ali bo kdo pripravljen odšteti 8,4 milijona evrov za ta kompleks. V njem je treba dokončati obrtniško-instalacijska dela (stanovanja so brez keramike in parketa) ter urediti okolico. Želi pa si, da bi bila dražba uspešna. “Tokrat smo zaznali zanimanje za odkup. Interesentom smo posredovali informacije o gradnji, opravili nekaj ogledov in razdelili kataloge o Livadah, tudi nepremičninskim agencijam, ki iščejo kupce v tujini. Interes so namreč pokazali predvsem tuji vlagatelji,” pojasnjuje. Dražba bo sedmega maja ob 14. uri v prostorih odvetniške pisarne Nanut v Ljubljani.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano