Zaživel je prvi antistresni center v slovenski Istri

“Kako živimo? Hitro! Ne vzamemo si časa zase,” ugotavlja Maja Kenda, ki je pred dnevi odprla prvi antistresni center v slovenski Istri. V njem bodo spodbujali k iskanju, raziskovanju in zavedanju nujnosti ravnovesja v vsakdanjem življenju posameznika.

Maja Kenda (levo) ustanavlja antistresni center. Foto: Eva Branc
Maja Kenda (levo) ustanavlja antistresni center. Foto: Eva Branc

IZOLA > Koprčanka Maja Kenda je pred desetimi leti ugotovila, da ji klasično življenje z dobro službo in lastnim stanovanjem ne ustreza in se odločila, da v svojem življenju naredi preskok. Materialno je izničila, se začela obračati vase, se spoprijela s strahovi in prišla do spoznanja, da v življenju samo sama lahko odloča zase. “Tako se je začelo moje notranje raziskovanje,” pripoveduje.

Opravila je tečaj za maserja, v naravi prirejala delavnice za otroke in se ukvarjala z naravno kozmetiko. Vseeno je prišel trenutek, ko se je zavedla, da živeti popolnoma odmaknjeno življenje prav tako ni rešitev. “Zlata sredina je najboljša,” pravi danes, ko je v Izoli odprla prvi antistresni center v slovenski Istri. “Kako težko je reči, da sem sam na prvem mestu in to prenesti v vsakdan,” opaža Kenda, ki želi ljudem skozi svoj center predati prakso, naj se zazrejo vase, si vzamejo čas. “Naše telo nam sicer vse pokaže, to je treba le ozavestiti,” opisuje in dodaja, da je prav tako pomembno, da se sprejemamo take, kot smo, in se s tem pomirimo.

Skupni imenovalec DIH centra prisotnosti, ki ga vodi skupaj s svojim partnerjem Emilom Kopatinom, je torej antistres, njihov cilj pa je, da naj človek vse, kar počne, počne s pozornostjo. Da bi to dosegli, bo ekipa DIH prirejala različne vadbe, vaje za moč, stabilnost, sprostitev in lahkotnost, pa anitstresne programe in masaže. Poleg Maje in Emila je v ekipi DIH še Darja Hrovatič, ki se ukvarja s tako imenovanim cultural bodyworkom, kombinacijo treh različnih masaž, ki delujejo tudi na naša čustva. Širši javnosti se bodo predstavili 10. in 11. novembra, ko bodo na dnevih odprtih vrat ponudili brezplačne masaže in vadbe.

EVA BRANC


Najbolj brano