Zaradi burje mogoče ne bo ognjemeta v Kopru

Kot kaže, se nam obeta eno najhladnejših silvestrovanj v zadnjih letih. V Kopru silvestrski program na prostem ne bo okrnjen, močan veter pa jo utegne zagosti ognjemetu.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Zaradi napovedanih nizkih temperatur in močne burje so organizatorji, Zavod Fontico, dogajanje s trga pri Kapitaniji preselili pod oboke koprske Taverne. Tu bodo od 21. ure naprej program sooblikovali Platana, Rock the Pop, Gedore in Žiga Rustja.

Zaradi prireditve Silvestrovanje v Kopru bo od 21. do 4. ure naslednjega dne popolnoma zaprta Pristaniška ulica od koprske tržnice do Ukmarjevega trga. Obvoz bo čez Titov trg in Verdijevo ulico. Med 23.30 in pol ure po polnoči bo zaradi ognjemeta zaprta tudi semedelska promenada, čeprav zaradi močne burje napovedanega ognjemeta ob polnoči ne bodo mogli izvesti, so sporočili iz koprske občine.

V Novi Gorici se bo otroško silvestrovanje na Kidričevi ulici začelo ob 11. uri. Tam bo tudi pravo, nočno silvestrovanje z živo glasbo, ki ga načrtujejo tudi na Bevkovem trgu.

V Piranu silvestrovanje z Mambo Kingsi

V Piranu bo silvestrovanje organizirano na Tartinijevem trgu, kjer bodo nastopili Mambo Kings. Ob 22.30 bo tudi laser šov. V primeru slabega vremena bo prireditev v šotoru na teniških igriščih v Luciji.

Občina Piran bo v času silvestrovanja, v noči iz srede na četrtek organizirala brezplačne prevoze na relaciji Piran AP–Portorož–Lucija–Piran AP. Brezplačne prevoze bodo izvajali z večjim avtobusom, ki bo vozil po veljavnem voznem redu, in sicer od 21. ure zvečer pa do 4. ure zjutraj. Poleg avtobusov Arrive, ki bodo vozili le do glavne AP v Piranu, bo zaradi prireditve na TT tudi brezplačni avtobus za Fornače od 21. ure naprej vozil le do glavne AP v Piranu.

Z začetkom ob 15.15 pa bo na Tartinijevem trgu v Piranu silvestrovanje za otroke s pevko Claudio Hercog ter Vilinko, Angelčkom, škratom Zmešnjavčkom in Pravljičarjem, snežakom ter Dedkom Mrazom. Ob 16. uri bodo otroci, istočasno kot na Japonskem, odštevali in pričakali novo leto.

V Izoli Rudi Bučar

V Izoli bo silvestrovanje potekalo na Manziolijevem trgu s skupinama Peach Kiss in Ne me jugat ter Rudijem Bučarjem.

NR


Najbolj brano