Zaradi Severine razdejanje v središču Portoroža

Če bi Portorož sodili po sobotnem večeru, bi dobili vtis, da je slovenska Ibiza. Preplavili so ga mladi z vseh koncev Slovenije, ki jih na poti do Severininega koncerta ni ustavilo ne grmenje niti siloviti nalivi. A pogled od blizu je - zaradi neprimernega prizorišča in organizacije tako množične prireditve - razkril tudi nepopisen kaos, ki so ga hotelski gostje in domačini doslej izkusili le na lanskem nastopu slovite hrvaške pevke.

 Foto: Mediaspeed/ Saša Despot
Foto: Mediaspeed/ Saša Despot

PORTOROŽ > Severininih oboževalcev se je tik pred zdajci usmililo nebo in se po 21. uri vendarle umirilo, tako da so organizatorji iz ljubljanskega podjetja Tantum lahko izpeljali svoj dogodek leta.

Plaža kot blatni dol

Cena pa je bila resnično visoka, saj so se v povsem razmočeno zelenico portoroške plaže noge pogrezale kot za stavo, še zlasti tiste, obute v japonke ali podprte z visokimi petami.

Blato ni motilo le najbolj zagrizenih občudovalcev, drugim pa je šlo na živce tudi, da so se komajda prebili do koncertnega prizorišča. Med ostalim delom plaže in ograjenim prizoriščem je namreč kmalu nastalo ozko grlo, ki mu varnostniki niso bili kos, čeprav so imeli po lanskem krstnem nastopu dovolj časa, da bi spremenili taktiko in se bolje pripravili na silno gnečo.

Morda pa portoroška plaža enostavno ne prenese takšne množice na obeh straneh prizorišča. Polovica Severininih ljubiteljev je namreč koncert spremljala izza ograje, za kar jim ni bilo treba kupiti vstopnice.

Obvlada oder in mikrofon

Dvainštiridesetletna estradnica je svojo vlogo odigrala po vseh pričakovanjih.

Čeprav je pred leti zatrjevala, da je “djevojka sa sela” z bosimi nogami in so ji kasneje postale všeč “štikle”, z najnovejšo uspešnico Uno momento pa stavi na alkohol, ve, kako streči občinstvu. Je zgovorna in simpatična, čustvena, na trenutke ganjena, in predvsem zelo seksi, zdi se, da z vsakim pretečenim letom bolj.

Zna peti in ima lepo obarvan glas, ki z lahkoto sledi dalmatinskemu melosu in vse bolj tudi srbskemu turbo folku z vsemi vmesnimi postajami, med katerimi je najti pop, kabaret in musical. V Portorožu je poskrbela za zanimivo sceno, barvito igro reflektorjev in podaljšan oder, s katerim se je približala širšemu krogu občinstva. Zvok pa bi bil lahko malenkost čistejši in vsaj osnovni oder nekoliko višji. Tisti, ki so koncert spremljali iz sredinskih vrst, niso videli nič bolje od onih, ki so stali izza ograje.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano