Zaposleni na programu aplikativne kineziologije Marušiču očitajo predvolilni manever

Zaposleni na študijskem programu aplikativne kineziologije Univerze na Primorskem so se danes sestali z rektorjem Draganom Marušičem. Ponovno so ga pozvali k umiku razpisa za deset delovnih mest na tem študijskem programu. Če tega ne bo storil, zaposleni napovedujejo, da bodo v dobrobit univerze primorani ukrepati skladno z zakoni in ustavo.

Zaposleni na študijskem programu aplikativne kineziologije 
Univerze na Primorskem so se danes sestali z rektorjem 
Draganom Marušičem. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Zaposleni na študijskem programu aplikativne kineziologije Univerze na Primorskem so se danes sestali z rektorjem Draganom Marušičem. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Za kakšne ukrepe gre, v pismu, ki so ga naslovili na Marušiča, niso navedli.

Sicer pa v pismu Marušiču tudi očitajo, da pri tem "zaposlovanju ne gre zgolj za zagotavljanje delovnega razmerja za nedoločen čas tistim zaposlenim, ki so trenutno zaposleni za določen čas, temveč za predvolilni manever rektorja pred bližajočimi se volitvami, na katerih boste, kot nam je znano, ponovno kandidiral tudi sami".

Gre namreč za interni razpis Univerze na Primorskem (UP) za potrebe študijskega programa aplikativne kineziologije, ki se izvaja v okviru fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije in imajo vpisanih 228 študentov. Razpis vključuje deset delovnih mest s polno zaposlitvijo za nedoločen čas za novo študijsko leto 2015/2016 za izvedbo študijskih programov aplikativne kineziologije prve, druge in tretje stopnje.

Zaposleni se bojijo, da bi te zaposlitve nadomestile 93 trenutnih učiteljev in sodelavcev. Na UP pa so nad takim odzivom zaposlenih začudeni, saj gre po njihovih navedbah kar v šestih od desetih predvidenih zaposlitev za spremembo zaposlitve asistentov iz dosedanje zaposlitve za določen čas v zaposlitev za nedoločen čas.

STA


Najbolj brano