Skupino zaposlenih na programih aplikativne kineziologije razburil interni razpis UP

Skupina zaposlenih na študijskem programu aplikativne kineziologije Univerze na Primorskem (UP) je izrazila zaskrbljenost nad objavo internega razpisa UP, ki vključuje deset delovnih mest s polno zaposlitvijo. Bojijo se, da bi te zaposlitve nadomestile 93 trenutnih učiteljev in sodelavcev. Na UP pravijo, da zgolj urejajo dosedanje pogodbe za nedoločen čas.

Rektor UP Dragan Marušič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Rektor UP Dragan Marušič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Skupina zaposlenih na študijskih programih aplikativne kineziologije s prvopodpisanim Boštjanom Šimuničem je v današnji izjavi za medije opozorila na prejem obvestila o internem razpisu za potrebe študijskih programov aplikativne kineziologije, ki se izvajajo v okviru fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije in imajo vpisanih 228 študentov.

Omenjeni razpis vključuje deset delovnih mest s polno zaposlitvijo za nedoločen čas za novo študijsko leto 2015/16 za izvedbo študijskih programov AK,1. 2. in 3. stopnje. Teh deset zaposlitev naj bi glede na interni razpis nadomestilo trenutnih 93 visokošolskih učiteljev in sodelavcev v skupnem obsegu 18,8 polnih zaposlitev, ki v manjših deležih zaposlitve pokrivajo 56 predmetov na vseh treh študijskih stopnjah.

Na UP začudeni

“Pri tem je pestrost študijskih vsebin in zahtevnost študijskih programov taka, da je nikakor strokovno ne more pokrivati samo deset zaposlenih,” so zapisali. Nesprejemljivo se jim tudi zdi, da k pripravi razpisa nista bila povabljena koordinatorja študijskih programov. Podpisani od rektorja Dragana Marušiča pričakujejo, da bo usklajeno s koordinatorji študijskega programa in dosedanjimi sodelavci zagotovil ustrezno pokritost študijskih programov aplikativne kineziologije tudi v prihodnjem študijskem letu.

Na UP pa so izrazili začudenje nad odzivom skupine zaposlenih, saj gre po njihovih navedbah kar v šestih od desetih predvidenih zaposlitev za spremembo zaposlitve asistentov iz dosedanje zaposlitve za določen čas v zaposlitev za nedoločen čas.

UP: Cilj je ureditev pogodb

Kot so poudarili, je ključni razlog za objavo internega razpisa “nadaljevanje kadrovske in finančne reorganizacije UP s konkretnim ciljem ureditve pogodb za nedoločen čas kolegom, ki jim slednje v skladu s predpisi pripadajo, v okviru dejansko razpoložljivih sredstev”.

Sedanjemu razpisu bo sledil drugi korak zaposlitev za nedoločen čas, še naprej v skladu s finančnimi zmožnostmi in predvsem vzporedno s predpisanimi postopki ustanavljanja fakultete za ergonomske in kineziološke študije, so še napovedali.

Poleg tega objavljen razpis v ničemer ne onemogoča nadaljnjega sodelovanja vseh zaposlenih, ki imajo že urejene ustrezne pogodbe znotraj sistema univerze, so še pojasnili na univerzi.

STA


Najbolj brano