Koper v znamenju rokometa

V Kopru bo od 2. do 7. julija 24. Eurofest, mednarodni rokometni festival, ki se ga bo udeležilo približno 150 ekip iz 16 držav. Organizatorji pričakujejo, da se ga bo skupaj s spremljevalci udeležilo več kot 3000 ljudi.

Organizatorji pričakujejo, da se bo Eurofesta udeležilo  več 
kot 3000 ljudi.
Organizatorji pričakujejo, da se bo Eurofesta udeležilo več kot 3000 ljudi. 

KOPER > V času festivala bo vsak večer po tekmah, po 21. uri, spremljevalni program na osrednjem prireditvenem prostoru na Ukmarjevem trgu. Tekmovalni del festivala bo na Bonifiki, v Osnovni šoli Koper in v telovadnih prostorih Osnovne šole Dušana Bordona.

Predtekmovanja bodo potekala do srede, 6. julija, ko bodo na sporedu izločilni boji. Polfinalne in finalne tekme bodo v četrtek, 7. julija. Na letošnjem Eurofestu bodo odigrali več kot 500 tekem v različnih starostnih kategorijah. Ponovno bo na sporedu tudi rokomet na mivki: tekmovali bodo v ŠRC Bonifika med 4. in 6. julijem, tri najboljše ekipe v moški in ženski konkurenci pa bodo prejele pokale in medalje. Izbirali bodo tudi mis in mistra Eurofesta. Kdo bo zmagovalec, bo jasno v torek ob 21. uri. Izbor bo potekal na Ukmarjevem trgu.

Od športa do kulinarike

V sklopu festivala bodo v sredo od 21. ure dalje na trgu pred Kapitanijo v okviru Kulinaričnih večerov v 4-metrski ponvi velikanki kuhali pedoče. Kuhal bo zmagovalec MasterChef Slovenija Darko Klemen s svojimi sotekmovalci. Izkupiček bo namenjen koprskim otrokom iz socialno ogroženih družin. Udeleženci Eurofesta bodo lahko spoznavali tudi slovensko tradicijo in kulinariko. Stojnice v Taverni in na Carpaccievem trgu bodo tako 2. julija v duhu Prlekije, 5. julija v znamenju Krasa, 6. julija pa bo v znamenju Istre.

Uradno odprtje festivala, organiziran mimohod vseh skupin udeleženk po mestu, bo v nedeljo, 3. julija, ob 21. uri, in sicer od Titovega trga po Čevljarski ulici, Staničevem in Gortanovem trgu, po Pristaniški ulici do prizorišča na Ukmarjevem trgu. Slavnostna govornika bosta Miroslav Cerar, olimpijska legenda, eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov, in rokometaš Dean Bombač. Festival se bo zaključil z razglasitvijo najboljših, podelitvijo pokalov in medalj v četrtek, 7. julija, ob 21. uri na Ukmarjevem trgu. Vstopnine ne bo, dogodek pa bo odprt za vse, ki se ga želijo udeležiti.

Zapore za promet v času Eurofesta:

> Popolna zapora javnega parkirišča na Ukmarjevem trgu bo od 30. junija od 19. ure do 8. julija do 15. ure.

Zapore zaradi mimohoda ekip:

> Popolna zapora Titovega trga, Čevljarske ulice, Gortanovega in Staničevega trga ter Pristaniške ulice bo 3. julija od 21. ure do 22. ure.

> Zapore ulic, ki križajo traso mimohoda ekip: Triglavska ulica, Ulica OF, Tumova ulica, Župančičeva ulica, Ulica pri velikih vratih, Valvasorjeva ulica, Naldinijeva ulica, Solinska ulica, Tomažičev trg, Kidričeva ulica, 3. julija od 21. ure do 22. ure.

Spletno uredništvo


Najbolj brano