Zanimiva sobota v Škocjanskem zatoku

V naravnem rezervatu Škocjanski zatok bodo v soboto, 1. oktobra, pripravili dan odprtih vrat v okviru tedna sredozemskih obal, v nedeljo, 2. oktobra, pa vabijo na evropski dan opazovanja ptic.

Do 17. ure bo obiskovalcem v soboto med drugim na voljo 
tudi vodeno opazovanje ptic Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Do 17. ure bo obiskovalcem v soboto med drugim na voljo tudi vodeno opazovanje ptic Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > V soboto bo od 8. do 19. ure za obiskovalce naravnega rezervata na voljo več aktivnosti. Od 8. do 10. ure ter od 17. do 19. ure bodo ornitologi med opazovalnicama 10 in 11 prikazali obročkanje ptic.

V treh terminih (11.00-12.00, 12.30-13.30 in 14.00-15.00) bodo za otroke, starejše od treh let, na voljo delavnice s kamarškimi kobilami in jahanje v maneži. Število mest je omejeno (do deset otrok na delavnico), zato se je treba predhodno prijaviti (05/626-03-70, info@skocjanski-zatok.org ali na recepciji najkasneje 15 minut pred začetkom delavnice).

Do 17. ure bo obiskovalcem na voljo tudi vodeno opazovanje ptic na opazovalnici 6, v osrednji opazovalnici in na razgledni terasi centra za obiskovalce. V prvem nadstropju centra za obiskovalce bo tudi ustvarjalni kotiček za otroke.

S svojimi izdelki se bo na stojnicah predstavilo nekaj lokalnih ponudnikov, v centru za obiskovalce pa bo Al Vrezec iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije ob 16. uri pradaval o selitvi ptic.

Skrbniki Škocjanskega zatoka medse vabijo tudi v nedeljo, ko bodo z organiziranimi ogledi na opazovalnih točkah med 10. in 13. uro obeležili evropski dan opazovanja ptic.

Spletno uredništvo


Najbolj brano