Začeli so rušiti objekt ob teniških igriščih

V športnem parku Bonifika so začeli rušiti objekt ob teniških igriščih, v katerem je delovala zdaj že nekaj časa zaprta okrepčevalnica. V isti stavbi so bile še precej dotrajane sanitarije in prostori Tenis kluba Koper.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Nekdanji gostinec Miha Nagy, ki so ga iz lokala odslovili lani jeseni, je ogorčen, ker so ga o nameri s koprske občine obvestili zgolj po telefonu in mu svetovali, naj iz stavbe odnese svoje stvari. “Sploh nisem dobil kakšne odločbe, s katero bi me obvestili o tovrstnih posegih. Sicer pa mislim, da so se del lotili zelo neprimerno in nestrokovno. Gradbišče je nezavarovano, salonitno strešno kritino pa odkrivajo, ko je tam polno otrok in rekreativcev,” opozarja Nagy. Spomnimo, da bodo na lokacijo porušenih barak in lokala namestili montažne zabojnike in v njih uredili sanitarije in klubski prostor. Lokal oziroma okrepčevalnica nista predvidena, športniki in rekreativci si bodo lahko še naprej postregli s toplimi napitki in osvežilnimi pijačami iz avtomatov.

Na tem mestu bodo nato namestili še otroško igrišče, medtem ko bodo v bližini ob tekaški stezi namestili vadbeni park za starejše. Naprave bodo prilagojene njihovi telesni pripravljenosti. Kot smo že poročali pred kratkim, pa je v športnem in rekreacijskem centru Bonifika za zdaj padla v vodo gradnja teniškega centra, saj so v koprski občinski upravi ugotovili, da je bila naložba nekoliko preobsežna in finančno prenapihnjena.

NH


Najbolj brano