Začeli so obnavljati most čez Jernejev kanal

Most čez Jernejev kanal na vhodu v krajinski park Sečoveljske soline, ki je za promet in pešce zaprt že od začetka leta, so začeli obnavljati. Do konca septembra, ko naj bi potekala gradbena dela, bodo pešci in kolesarji v krajinski park lahko vstopali preko bližnje brvi, ki so jo postavili prav v ta namen.

 Most čez Jernejev kanal na vhodu v krajinski park Sečoveljske soline, ki je za promet in pešce zaprt že od začetka leta, 
so začeli obnavljati.  Foto: STA
Most čez Jernejev kanal na vhodu v krajinski park Sečoveljske soline, ki je za promet in pešce zaprt že od začetka leta, so začeli obnavljati.  Foto: STA

SEČOVLJE > Most čez Jernejev kanal na vhodu v Krajinski park Sečoveljske soline je za ves promet zaprla pristojna inšpekcija, ki je ugotovila, da most ni več varen. Upravljavcu krajinskega parka je naložila, da most v najkrajšem možnem času popravi, je povedal vodja Krajinskega parka Sečoveljske soline Andrej Sovinc.

Vodstvo krajinskega parka je skupaj s ministrstvom za okolje poskrbelo za pridobitev tehnične dokumentacije, denar za obnovo bo zagotovilo ministrstvo.

Med pripravo tehnične dokumentacije so ugotovili, da so temelji in nosilci mostu dobri, zamenjati je treba le zgornjo konstrukcijo. Za to bo poskrbelo na razpisu izbrano sevniško podjetje Rafael, ki bo most popravilo za okrog 140.000 evrov, je še povedal Sovinc.

Doslej so v okolici mostu potekala pripravljalna dela, v ponedeljek pa bodo začeli z rušitvenimi deli. Zaradi zahtev zavoda za varstvo kulturne dediščine bo novi most enak sedanjemu. Po besedah Sovinca bodo v prihodnje le ločili del, ki bo namenjen pešcem in del za ostali promet.

Zaradi gradbišča je na tem delu ceste promet nekoliko oviran, zato na Občini Piran vse uporabnike pozivajo k strpnosti do drugih udeležencev v prometu. Ob tem pozivajo vse uporabnike kolesarske poti Parenzana, da sestopijo s svojih koles in prek brvi peljejo kolo ob sebi, saj tako ne bodo ogrožali pešcev. Vse voznike koles z motorjem in motornih koles pa obveščajo, da vožnja po trasi Parencane za takšna vozila ni dovoljena.

STA


Najbolj brano