Za zdaj so mu vrnili vozniško dovoljenje

Sodni epilog pa v teh dneh dobiva tudi Mišičeva vožnja pod vplivom alkohola, pri kateri so ga zalotili piranski policisti. Napihal je 0,59 miligrama in si prislužil obdolžilni predlog. Konec maja mu je piransko sodišče zaradi tega prekrška izreklo 1500 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Gašparju Gašparju Mišiču je sodišče za zdaj vrnilo vozniško dovoljenje Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gašparju Gašparju Mišiču je sodišče za zdaj vrnilo vozniško dovoljenje Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na sodbo se Gašpar Gašpar Mišič ni pritožil, tako da je konec junija postala pravnomočna. Mišič je vmes na sodišče vložil predlog, da bi mu vrnili vozniško dovoljenje, ki so mu ga policisti začasno zasegli januarja. Vozniško dovoljenje mu je sodišče vrnilo prve dni junija.

Predsednica okrajnega sodišča, sodnica Nataša Tomazini Tonejc, je pojasnila, da je obdolženi sodišču poslal potrdilo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu, iz katerega je izhajalo, da je telesno in duševno zmožen za voznika motornih vozil. Dodala je še, da ima obdolženi zdaj veljavno vozniško dovoljenje. Na naše vprašanje, kaj bo z njegovim vozniškim dovoljenjem glede na prisojenih 18 kazenskih točk pa je dodatno odgovorila, da je sodišče ravno včeraj v ločenem postopku izdalo dodaten sklep glede tega, a vsebine še ni mogla razkriti, ker ga stranka še ni prejela. SP


Najbolj brano