Za rektorja Univerze na Primorskem trije kandidati

Na razpis za redne volitve rektorja Univerze na Primorskem (UP), ki bodo novembra, so prispele tri kandidature. Za vnovični mandat se bodo potegovali sedanji rektor Dragan Marušič, Roberto Biloslavo s fakultete za management in direktor Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) UP Rado Pišot.

 Na razpis za redne volitve rektorja Univerze na Primorskem, 
ki bodo  novembra, so prispele tri kandidature. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na razpis za redne volitve rektorja Univerze na Primorskem, ki bodo novembra, so prispele tri kandidature. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Dragana Marušiča so predlagali fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, Inštitut Andrej Marušič in Pedagoška fakulteta. Rada Pišota je predlagal ZRS, Roberto Biloslavo pa se je prijavil s podporo 15 visokošolskih učiteljev oziroma znanstvenih delavcev, zaposlenih na univerzi, so danes sporočili z univerze.

Prvi krog rektorskih volitev bo v četrtek, 5. novembra, predčasno pa bo moč glasovati že v ponedeljek, 2. novembra. Morebitni drugi krog bo na vrsti v četrtek, 12. novembra, pri čemer bo prav tako moč predčasno glasovati, in sicer v ponedeljek, 9. novembra.

Kandidate je na svoji drugi redni seji potrdila volilna komisija za izvedbo rektorskih volitev, v nadaljevanju pa bo mnenje o predlagani listi kandidatov v roku osmih dni od prejema poziva volilne komisije moral podati še Študentski svet UP. Listo kandidatov bo senat univerze predvidoma potrjeval na redni seji 15. julija.

NR


Najbolj brano