Za neurejene zasebne površine 200 do 800 evrov kazni

Piranski župan Peter Bossman je pred velikonočnimi prazniki pozval občane, naj poskrbijo za čistočo in urejenost zgradb in okolice, ki mejijo na javne prometne in druge urejene površine. V nasprotnem primeru jim grozi kazen od 200 do 800 evrov.

Piranski župan Peter Bossman je  pozval občane, naj poskrbijo za čistočo in urejenost zgradb in okolice,  ki mejijo na javne prometne in druge urejene  površine, sicer jim grozi od 200 do 800 evrov kazni. Foto: Helena Race
Piranski župan Peter Bossman je pozval občane, naj poskrbijo za čistočo in urejenost zgradb in okolice, ki mejijo na javne prometne in druge urejene površine, sicer jim grozi od 200 do 800 evrov kazni. Foto: Helena Race

PIRAN > “V zadnjem času prejemam vrsto pritožb o tem, kako posamezne zasebne površine s svojim zunanjim videzom ne odražajo naše skupne skrbi za čisto okolje. Tudi sam opažam, da privlačnost nekaterih najbolj atraktivnih lokacij v občini kazijo neurejeni vrtovi in lokali. Zavedam se, da sta sodoben tempo življenja in gospodarska kriza močno okrnila naš prosti čas, a nas to ne odvezuje odgovornosti za svoj kraj,” pravi Peter Bossman.

Tudi zato so v odloku o čiščenju in urejanju ter posebni rabi javnih površin v občini določili, da morajo lastniki redno vzdrževati okolico zgradb, ki mejijo na javne prometne in druge urejene javne površine tako, da se ohrani primeren videz, prepreči onesnaževanje in zagotovi normalna raba javnih površin. V nasprotnem primeru je zagrožena kazen od 200 do 800 evrov, so sporočili iz piranske občinske uprave.

NR


Najbolj brano