Mamljiv direktorski stolček v SBI

Rok za prijavo na razpis za direktorja izolske bolnišnice se je iztekel v začetku tedna in v SBI so prejeli osem prijav. Kdaj bo o njih razpravljal svet zavoda, še ni natančno znano, vendar pa bo to kmalu.

Na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Izola  je prispelo 
osem prijav. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Izola je prispelo osem prijav. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Že na razpis pred letom dni, ko je izolska bolnišnica iskala novega direktorja, je prispelo osem prijav. Prav toliko jih je prispelo tudi na zadnji objavljeni razpis, za katerega se je svet SBI odločil še pred iztekom enoletnega v. d.-jevstva Radivoju Nardinu, ki je uspel poslovanje SBI spraviti iz rdečih številk v majhen dobiček.

Že pred letom je bila ob tedanjem razpisu skrbno varovana skrivnost, kdo se je prijavil na razpis za direktorja. Tudi svet SBI tedaj imen prijavljenih kandidatov ni hotel razkriti in je za v. d. direktorja imenoval Radivoja Nardina, tedaj člana sveta SBI. V bolnišnico ga je poslal z nalogo sanirati tekočo izgubo, nato pa naj bi sledil ponoven razpis za to funkcijo. V njem zdaj med drugim piše, da mora imeti kandidat univerzitetno izobrazbo medicinske, pravne ali ekonomske stroke.

O prijavljenih kandidatih se zdaj že vztrajno širijo govorice. Te poudarjajo, da je med prijavljenimi tudi Nardin, ki naj bi imel zaradi solidnih finančnih rezultatov veliko možnosti postati direktor za polni mandat. Med prijavljenimi naj bi bili znova trije kandidati, ki naj bi se bili prijavili že pred letom dni: Tatjana Magdalenič, predsednica koprske SD, predavatelj z visoke šole za vede o zdravju Andrej Starc in nekdanja strokovna direktorica jeseniške bolnišnice Sandra Tušar (njen soprog je zaposlen v Ortopedski bolnišnici Valdoltra).

Slišati je še, da je med prispelimi prijavljenimi še moški iz Pirana in strojni inženir iz Slovenj Gradca. Hkrati je skoraj zanesljivo, da se na razpis ni prijavil Jani Dernič, nekdanji direktor izolske bolnišnice.

Zdaj je na potezi posebna komisija, ki jo je imenoval svet SBI, ki bo prijave pregledala in ocenila, ali so popolne. Predsednica sveta Janja Pavšič omenja, da še ni natančno znano, kdaj bo svet nato izbiral direktorja, bo pa to kmalu. Zadnjo besedo o imenovanju pa ima zdravstveno ministrstvo.

JA


Najbolj brano