Za direktorico se poteguje le zdajšnja v.d.

Na razpis Obalnih lekarn Koper, kjer so do ponedeljka vabili morebitne interesente za zasedbo vodilnega položaja, je prispela natanko ena prijava. Poslala jo je dosedanja v.d. tamkajšnje direktorice Katja Gombač Aver.

Katja Gombač Aver Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Katja Gombač Aver Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Katja Gombač Aver že sedmo leto zaseda začasni položaj, ker ji koprska občina že toliko časa odreka soglasje za štiriletni mandat. Dobiti ga mora namreč od vseh občin ustanoviteljic, vse doslej pa sta ji ga podelili le piranska in izolska, medtem ko so v Kopru njenemu ustoličenju vselej nasprotovali.

Svet zavoda nobeno leto ni imel zadržkov in jo je vedno potrdil kot najprimernejšo kandidatko. Lani jih je, denimo, prepričala z dobrim poslovanjem in razvojno naravnanostjo.

Komisija, ki je letos vodila razpisni postopek, ugotavlja, da je Gombač Averjeva priložila vse potrebne listine in izpolnjuje vse zahtevane pogoje. Zdaj je na potezi svet zavoda, ki se bo sestal prihodnji teden in bo moral odločiti, ali bodo njeno imenovanje predlagali v sprejem občinam ustanoviteljicam.

Spomnimo, da je lani na seji koprskega občinskega sveta predsednik komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Igor Hrvatin med razlogi, čemu Katja Gombač Aver zopet ne uživa podpore, navedel “nesoglasja in neusklajenosti, ki se vlečejo že nekaj let”. Gombač Averjeva ni želela komentirati, ali je razočarana zaradi vsakokratnega nerazumnega podaljševanja njenega vedejevstva. Pravi, da so odločitve v rokah drugih in na to nima vpliva.

NH


Najbolj brano