Za Rezidenco Čeligo ni bilo kupca

Hotel Rezidenco Čeligo je piransko okrajno sodišče že drugič prodajalo na dražbi. Tokrat je zanj želelo iztržiti šest milijonov evrov. A nepremičnine niso prodali.

Rezidenco Čeligo je sodišče že drugič prodajalo na dražbi, a 
kupca ni bilo.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Rezidenco Čeligo je sodišče že drugič prodajalo na dražbi, a kupca ni bilo.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa

LUCIJA, PIRAN > Rezidenca Čeligo v Luciji je bila prvič na javni dražbi sodišča že junija. Želelo je dobiti najmanj 8,4 milijona evrov. Ker prodaja ni uspela, je na drugi dražbi izklicno ceno spustilo na šest milijonov evrov. A tudi tokrat kupca niso našli.

Sodišče je vrednost hotela ocenilo na dvanajst milijonov evrov, s prodajo pa je želelo poplačati upnike podjetja Rezidenca Čeligo in njegovih lastnikov Sandija in Gordane Čeligo. Največ, nekaj več kot šest milijonov evrov, dolgujejo Banki Koper. Poleg tega pa manjše zneske še Intereuropi (dobrih 11.000 evrov), podjetju Forma svetila (1478 evrov), Turističnemu združenju Portorož (2746 evrov).

Družinski hotel Čeligo so v Luciji na mestu nekdanjega penziona postavili pred približno štirimi leti. Leta 2010, pred začetkom gradnje, sta zakonca Čeligo napovedovala, da ju bo gradnja stala 5,3 milijona evrov. Takrat sta kandidirala na razpisu za investicije v turistično infrastrukturo in ministrstvo za gospodarstvo jima je namenilo 1,8 milijona evrov, kar je bila v tistem letu najvišja finančna podpora turističnim infrastrukturnim projektom na Primorskem. V hotelu s štirimi zvezdicami je 28 sob in šest apartmajev. HR


Najbolj brano