Za Citroenove hale zahtevajo 1,8 milijona evrov

Del zapuščenih servisnih in prodajnih prostorov nekdanjega Citroena med hitro cesto in Semedelo bodo konec meseca prodajali na dražbi. Zanje zahtevajo skoraj 1,8 milijona evrov, morebitni kupec pa bo pridobil v last 57-odstotkov vseh tamkajšnjih hal.

Del zapuščenih servisnih in prodajnih prostorov nekdanjega Citroena (v spodnjem delu fotografije)  bodo konec meseca za izklicno ceno skoraj 1,8 milijona  evrov prodajali na dražbi.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Del zapuščenih servisnih in prodajnih prostorov nekdanjega Citroena (v spodnjem delu fotografije) bodo konec meseca za izklicno ceno skoraj 1,8 milijona evrov prodajali na dražbi.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Mariborsko sodišče je že nekajkrat razpisalo dražbe, na katerih so iskali morebitnega kupca za Citroenove izpraznjene prostore. Sprva so zanje nameravali iztržiti vsaj 2,2 milijona evrov, vendar nepremičninski posel nikogar ni mikal.

Zdaj so ceno znižali, zato bo zanimivo izvedeti, ali in koga sploh zanima nakup precej dotrajanih prostorov. Ti potrebujejo temeljito obnovo, preden bi jih bilo sploh mogoče uporabljati za kakršnokoli dejavnost. Streha zamaka, povsem na novo pa bilo treba namestiti tudi elektro instalacije.

Lastništvo zemljišč in objektov (nekaj več kot 10.000 kvadratnih metrov površine) si delijo Zvon dva holding v stečaju (57 odstotkov), Ceeref trženje (25,1 odstotka), KD Kapital (10,8 odstotka) in podjetje Spira pet (7,1 odstotka). Banka Reiffeisen ima v tem stečajnem primeru ločitveno pravico, kar pomeni, da ima kot upnica prednost pri poplačilu terjatev na deležu, ki ga prodaja Zvon dva.

Poleti je morala Vida Gaberc, stečajna upraviteljica večinskega lastnika nepremičnine, torej družbe Zvon dva holding, na zahtevo Reiffeisen banke postopek za prodajo ustaviti. Takrat se je zataknilo, ker je nameravala objekt na dražbi ponuditi za 1,7 milijona evrov. Kaže, da so se zdaj glede tega vendarle uspeli zediniti, saj je nepremičninski trg še vedno v krču in bi bila zahteva po višji izklicni ceni dokaj nerealna.

Nedavno se je med možnostmi omenjalo tudi, da bi banka nepremičnino vzela pod svoje okrilje. V Raiffeisen Banki so se jasnim odgovorom izmaknili. Sporočili so le, da v skladu z njihovo poslovno politiko odprtih postopkov oziroma razmerij s strankami ne razkrivajo.

NATAŠA HLAJ


Najbolj brano