ZRS dokončno ločen od Univerze na Primorskem

Vlada je danes sprejela sklep o ustanovitvi novega javnega raziskovalnega zavoda Znanstveno-raziskovalno središče Koper.

Z današnjim sklepom vlade se zaključuje postopek izstopa 
Znanstveno-raziskovalnega središča iz Univerze na Primorskem. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Z današnjim sklepom vlade se zaključuje postopek izstopa Znanstveno-raziskovalnega središča iz Univerze na Primorskem. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA, KOPER > S tem se zaključuje postopek izstopa ZRS UP iz Univerze na Primorskem, sporočajo iz univerze. Vlada RS je že avgusta pooblastila ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, da izvede potrebne postopke glede prenehanja članstva ZRS v Univerzi na Primorskem in prenosa njegove raziskovalne dejavnosti na nov javni raziskovalni zavod, ki ga bo ustanovila Republika Slovenija.

Poleg te strukturne spremembe prinašata dodatno, tudi finančno učvrstitev sklepa, ki sta ju na včerajšnji in današnji redni seji sprejela Senat UP in Upravni odbor UP. Študijska vsebina UP Fakultete za grajeno okolje se namreč priključuje UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, prične pa se tudi postopek preoblikovanja UP Inštitut Andrej Marušič v doktorsko šolo. “S tem se bo okrepil doktorski študij na področju naravoslovja, tehnike in interdisciplinarnih ved,” napovedujejo v rektoratu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano