Z dražbo vin zbrali več kot 19.000 evrov

Podjetje Vinakoper je danes pripravilo 18. dobrodelno dražbo barikovih sodčkov vina, s katero so zbrali 19.125 evrov, ki jih bodo namenili pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. Z dražbami, na katerih vsako leto ponudijo 12 barikovih sodčkov tekočega letnika, so sicer v 18 letih zbrali 296.950 evrov, so sporočili iz družbe.

Utrinek iz preteklih izdaj Foto: Jaka Jeraša
Utrinek iz preteklih izdaj Foto: Jaka Jeraša

KOPER > Za svoj sodček se je letos potegovalo 23 dražiteljev. V pokušino so jim ponudili sodček shiraza, cabernet franca, chardonnaya in rdečega cuveeja ter po dva sodčka malvazije, refoška, merlota in cabernet sauvignona. Največ zanimanja sta vzbudila sodček cabernet sauvignona z Debelega rtiča ter sodček, v katerem zori rdeči cuvee z Debelega rtiča in iz Purissime, so še zapisali.

Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barikovega sodčka je znašala 12 evrov, letošnja dražba pa se je izkazala za eno najuspešnejših po višini zbranih dobrodelnih sredstev.

Po dražbi sta predsednik uprave Vinakoper Nevijo Pucer in Franc Jezeršek iz Hiše kulinarike Jezeršek, ki se je udeležil vseh dosedanjih dražb in kupil že 22 sodčkov, zdravnici na pediatričnem oddelku izolske bolnišnice Ireni Cetin Lovšin predala simbolični ček.

STA


Najbolj brano