Z Nokturnom se slabi banki zelo mudi

Minilo bo še kar nekaj časa, preden bodo stanovanja v soseski Nokturno na Markovcu končno naprodaj. DUTB, ki je lastnica kompleksa z 215 stanovanji, je komaj zdaj znova objavila razpis za izvedbo vzdrževalnih del na kompleksu. Gradbena podjetja lahko oddajo ponudbe do 14. januarja.

Pred štirimi leti zgrajena stanovanja v soseski Nokturno 
samevajo in propadajo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Pred štirimi leti zgrajena stanovanja v soseski Nokturno samevajo in propadajo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Sosesko Nokturno so zgradili že pred dobrimi štirimi leti, odtlej pa je prazna in propada. Preden bo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je lastnica soseske, začela prodajati stanovanja, mora kompleks sanirati. Zdaj izvajalca za investicijsko-vzdrževalna dela stanovanjskega in skupnega dela kompleksa išče z novim razpisom. Gradbena podjetja lahko ponudbe oddajo do 14. januarja do 10. ure, tri ure kasneje istega dne jih bodo tudi odpirali. Izbrani izvajalec bo dela moral začeti v 20 dneh po podpisu pogodbe, končati pa jih bo moral v 140 dneh.

DUTB je postopek izbire vzdrževalca začela v začetku junija. Ta bi delo opravil v slabih petih mesecih, DUTB pa je načrtovala, da bi stanovanja v soseski lahko začela prodajati proti koncu leta. A se je na prvotno izbiro pritožil neizbrani izvajalec, državna revizijska komisija pa je odločila, da se v celoti razveljavi postopek oddaje javnega naročila.

DUTB je lastnica stanovanjskega kompleksa z 215 stanovanji postala maja lani, potem ko je na dražbi premoženja družbe GPG Inženiring v stečaju za sosesko ponudila 23 milijonov evrov.

Nekateri so za podaljšek

Še sveži razpis je vzbudil prvi odziv. Eden od interesentov je namreč DUTB kot naročnika pozval, naj podaljša rok za oddajo ponudb. “Že iz prvega razpisa se spomnimo, da so popisi zelo zahtevni. Hkrati bi vas prosili, da pogledate malo tudi na nas, ponudnike in vse povezane podizvajalce in partnerje - da bi imeli tudi mi malo božičnega vzdušja in bi preživeli vsaj kak dan s svojimi najbližjimi,” je zapisal na spletno stran portala javnih naročil.

DUTB: 42 dni časa za ponudbe

Odgovor naročnika ne dopušča možnosti za morebitni podaljšek: “Ponudnik ima na voljo 42 dni za pripravo svoje ponudbe. Naročnik smatra, da bo lahko vsak ponudnik do tega roka pripravil popolno ponudbo, zato roka za oddajo ponudb ne bo spreminjal. V kolikor ste seznanjeni s predhodnim razpisom, potem morate razumeti, da se naročniku z izborom izvajalca in posledično izvedbo del, zelo mudi.”

SR


Najbolj brano