Vstala Primorska: “SD in Desus sta požrla besedo”

Minister Peter Gašperšič naj odstopi sam ali pa naj ga premier Miro Cerar odstavi, so včeraj poudarili v civilni fronti Vstala Primorska - vstani Slovenija. Ogorčeni so nad ravnanjem koalicijskih poslancev SD in Desusa, ki ravnanje Gašperšiča kritizirali, na koncu pa požrli besedo in ga bodo podprli v zameno za kakšne druge ugodnosti.

V civilni fronti Vstala Primorska so ogorčeni nad ravnanjem 
poslancev SD in Desusa. Foto: Katja Gleščič
V civilni fronti Vstala Primorska so ogorčeni nad ravnanjem poslancev SD in Desusa. Foto: Katja Gleščič

KOPER > “V SD so se zadovoljili z ministrovimi izjavami, da bo drugi tir gradila država v partnerstvu z Luko in SŽ, v Desusu pa ministru dajejo še eno priložnost,” je poudaril Damjan Volf iz sindikata OSO KS 90.

Uvajanje pristaniške uprave, odpiranje koncesijske pogodbe z Luko Koper in podeljevanje novih koncesij, logistični holding, oviranje širitve pristanišča v okviru državnega prostorskega načrta, sprenevedanje z drugim tirom, spreminjanje izjav po potrebi za prepričevanje javnosti ... je le nekaj v dolgem nizu očitkov, ki jih ima civilna fronta za ministra Gašperšiča. “Premier Miro Cerar nam je na julijskem sestanku do septembra obljubil odgovore na zahteve sveta delavcev Luke. A jih še vedno nismo dobili. To nas preseneča, saj so ti odgovori bistveni in so bili tudi razlog za interpelacijo ministra,” se čudi predsednik sveta delavcev Luke Mirko Slosar. “Ministra smo ujeli na laži in to bi moralo biti dovolj za njegov odhod,” je pristavil Davorin Petaros iz sindikata pristaniških delavcev. Mladen Jovičić iz sindikata žerjavistov pa zgrožen nad ministrovo zadnjo obljubo, da bo sam odstopil, če prihodnje leto ne začne graditi drugega tira. “Kako si lahko minister dovoli, da tako strateški projekt za državo, kot je drugi tir, enači s svojim stolčkom.”

V civilni fronti Vstala Primorska - vstani Slovenija v prihodnje ne izključujejo novih protestov, če bo politika delala škodo Luki in drugim slovenskim podjetjem. KG


Najbolj brano