Vodenje podmladka NSi prevzel Matjaž Kosi

Podmladek NSi je na današnjem kongresu v Portorožu izvolil novo vodstvo. Mlado Slovenijo bo naslednji dve leti vodil Matjaž Kosi, ki je na tem mestu zamenjal Federica V. Potočnika. Podmladek NSi v naslednjih dveh letih vidi kot homogeno celoto najrazličnejših mladih, so po kongresu sporočili iz Mlade Slovenije.

 Foto: STA
Foto: STA

PORTOROŽ > “Želim, da skupaj ovržemo stereotipe 'snobovske' politike. Naš namen je, da 'ne proizvajamo' le poslancev in bodočih predsednikov, temveč mlade vzpodbudimo, da s pomočjo miselnosti krščanske demokracije najdejo svoj smisel v odraslem svetu,” so besede Matjaža Kosija, ki je bil edini predsedniški kandidat, povzeli v sporočilu za javnost.

Želi si povezovalnega delovanja vseh članov. “Le na tak način bomo v naših članih vzpodbudili ustvarjalnost in participacijo, Sloveniji pa s tem dali to, kar najbolj potrebuje,” je poudaril Kosi.

Mladim so se pridružili tudi predsednica NSi Ljudmila Novak, poslanci NSi ter drugi vidni predstavniki stranke. V popoldanskem delu so pripravili tudi pogovor s profesorjem Bogomilom Ferfilo o aktualnih izzivih v svetu.

STA


Najbolj brano