Viseče stavbe niso prodali

Na včerajšnji dražbi koprskih nepremičnin se ni trlo kupcev, se je pa v občinsko blagajno kljub temu nateklo 357.000 evrov. Od 30 nepremičnin, ki so jih uvrstili na prodajni seznam, je nove kupce dobilo pet objektov in zemljišč.

Zanimanja za prostore v Ulici 15. maja, kjer je do nedavnega 
domovala koprska policijska uprava, včeraj ni bilo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Zanimanja za prostore v Ulici 15. maja, kjer je do nedavnega domovala koprska policijska uprava, včeraj ni bilo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Zanimanja za prostore v Ulici 15. maja, kjer je do nedavnega domovala koprska policijska uprava, ni bilo. Morda se bodo interesenti pojavili na kakšni od prihodnjih dražb, ko bo cena stavbe, ki visi za več kot 20 centimetrov, nižja. Zdaj so za 4105 kvadratnih metrov velik objekt zahtevali 1,4 milijona evrov.

So pa včeraj za nekaj več kot 165.000 evrov prodali prostore na Tomšičevi ulici v Semedeli Stanislavi Varmuž in Juretu Tušku. Tam že leta deluje fizioterapevtska ambulanta. To dejavnost bodo poslej oplemenitili še z osteopatskimi obravnavami pacientov.

Za 24.410 evrov so prodali tudi dotrajano stanovanjsko stavbo v Marezigah. Če so še pred meseci na licitacijah večkrat neuspešno ponujali obsežen kompleks parcel nad Dolinsko cesto, so se se zdaj v občinski upravi odločili za parcelacijo na manjša zemljišča. Na včerajšnji dražbi so tako že prodajali posamične parcele, kjer je po prostorskem aktu predvidena stanovanjska gradnja, vsaka pa meri nekaj več kot 800 kvadratnih metrov. Eno do teh je za 115.000 evrov kupil Duško Topič. Željko Kokolj pa je za 45.000 evrov postal lastnik 507 kvadratnih metrov velike parcele v Zg. Škofijah. NH


Najbolj brano