Veselko razrešen nezakonito

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Gregor Veselko je na koprskem sodišču uspel razveljaviti sklep o njegovi razrešitvi. Nadzorniki Luke Koper, ki jim je predsedoval Janez Požar, je Veselka razrešil septembra leta 2012, kot razlog pa so navedli nezaupanje. Veselko je trdil, da to ni zadosten razlog za razrešitev, sodišče mu je zdaj pritrdilo.

Gregor Veselko: “Tožbe nisem vložil zato, da bi se vrnil v Luko. Želel sem samo dokazati, da je tako ravnanje nadzornikov nedopustno in nezakonito.”  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Gregor Veselko: “Tožbe nisem vložil zato, da bi se vrnil v Luko. Želel sem samo dokazati, da je tako ravnanje nadzornikov nedopustno in nezakonito.”  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Gregor Veselko je z odločitvijo sodišča zadovoljen, saj je ves čas trdil, da je kot predsednik uprave Luke Koper delal dobro, da so imeli celo rekordne rezultate poslovanja in pretovora in da nezaupanje nadzornikov ne more biti razlog za njegovo predčasno razrešitev.

“Sedaj je dokazano, da je bila moja razrešitev nezakonita. Da so ji botrovale nesmotrne odločitve posameznikov, ki so zasledovali lastne interes, namesto interesov družbe. Sodba je korektna, zelo jasna in še bolj natančna, tako da dvomov več ni. In upam, da bo preprečila podobna ravnanja v prihodnosti,” je sodbo komentiral Veselko. V Luki Koper sodbe sodišča ne komentirajo, so pa potrdili, da je sodišče odločilo v prid Veselku.

Veselko se kljub ugodnemu razpletu na sodišču na čelo Luke Koper ne more vrniti, saj mu je že junija letos potekel mandat. Vrnitev tudi ni bil razlog za njegovo tožbo. “Želel sem samo dokazati, da je tako ravnanje nadzornikov nedopustno in nezakonito,” pravi Veselko. Odprt ima še postopek na delovnem sodišču v Kopru, kjer so čakali na razplet glede razveljavitve sklepa. Veselku naj bi zaradi predčasne odpovedi delovnega razmerja v Luki Koper pripadla tudi odškodnina v višini 70.000 evrov.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano