Veseli december v Istri

Praznično dogajanje v treh istrskih mestih je ponekod že v polnem zagonu, drugod se začenja te dni. Medtem ko v Portorožu stavijo na tradicijo, bodo v Kopru sledili letošnjemu trendu.

Ob koncih tedna park hotela Kempinski Palace zaživi s tržnico in festivalom penin
Ob koncih tedna park hotela Kempinski Palace zaživi s tržnico in festivalom penin 

ISTRA> V Portorožu bo vrhunec predbožičnega dogajanja v soboto v parku pred hotelom Kempinski, ko bodo na prireditvi Riviera skozi stoletje obudili tradicijo z začetka 20. stoletja. Razglasili bodo najboljšo penino in uprizorili ljubezensko zgodbo iz leta 1911, trio Eroika in pevski zbor Obala Koper bosta pela napitnice, obetajo se tudi plesni nastopi in prihod lipicancev.

Domače dobrote na Tartinijevem trgu

V soboto bo zaživela tudi tržnica na piranskem Tartinijevem trgu, ki bo do 6. januarja ponujala dobrote in izdelke domačih pridelovalcev. Hotel Tartini bo poskrbel za tople napitke, Društvo prijateljev mladih Piran pa za bogat otroški program (od 27. do 31. decembra bodo ob 16.30 na sporedu predstave in animacije). Društvo Prijatelji zakladov sv. Jurija pa bo v nedeljo ob 17. uri odprlo razstavo jaslic iz zbirke Gregorja Tozona v Krstilnici sv. Janeza Krstnika v Piranu. Ob 19. uri pa bo v gledališču Tartini koncert komornega moškega zbora Karol Pahor Piran in Lucienne Lončina z gosti.

Ples, smeh in karaoke

Danes bo praznična tržnica zaživela tudi v Kopru na Prešernovem trgu. Zavod Fontico in združenje koprskih trgovcev obljubljata bogat praznični program in pozivata k nakupu daril od lokalnih proizvajalcev. Že danes med 17. in 19. uro bo na Mudi odmeval znan korejski hit Gangnam Style, ki bo obiskovalcem narekoval plesne korake v družbi plesne šole Fiona. Hiša ustvarjalnih zgodb Gajbla bo pripravila otroške delavnice. Jutri ob 17. se bo v starodobniku pripeljal na trg Božiček, sledila pa bosta stand-up večer s Perico Jerkovičem in mladimi komiki ter pevski nastop Okteta Aljaž. V petek popoldne sledijo še karaoke z Leo Sirk in ponovni obisk Božička, v soboto dopoldne pa otroški živ žav s Stenom Vilarjem in žonglerji. Nedelja bo v znamenju plesnih, glasbenih in gledaliških nastopov, predbožični večer pa bo glasbeno obarvan. 25. decembra se bo tržnica preselila pred Taverno.

December v Ljubljanski

V Izoli so tradicionalno Decembrsko zmrzal, ki jo pripravlja društvo Izolani, tokrat združili z ostalimi prireditvami v Ljubljanski ulici, ki jih pripravljajo posamezni umetniški ateljeji, tako da je nastal celovit program z imenom December v Ljubljanski. Na prizorišču, ki mu po domače rečejo Largo Pr špini, se bodo med drugim zvrstili pesniški večeri, delavnice, predstavitve izdelkov iz naravnih materialov in pokušine. Vse dni med 22. in 29. decembrom z izjemo nedelje in božiča bodo za najmlajše od 18. ure dalje skrbeli animatorji, seveda pa jih bo obiskal tudi Dedek mraz z že tradicionalno torto velikanko, ki bo zadoščala za 300 porcij in jo pripravljajo nagrajeni slaščičarji LifeClass hotelov iz Portoroža. Malo starejši otroci pa bodo lahko spoznali nekaj znanih glasbenih imen, od kabarejske Bilbi, dueta Bakalina in Tine Hrabar s skupino, do Grafenberg und the Alkotesters in Dance Mamblita. HR, ID


Najbolj brano