Veseli december in zmrzal v Izoli

V občini Izola bodo praznične luči prižgali naslednji petek, 2. decembra. Park Pietro Coppo bodo okrasili s skulpturami z morskimi motivi, izdelanimi iz odpadnih materialov.

Dogodki v sklopu Veselega decembbra   bodo v parku Pietro 
Coppo med 17. in 24. decembrom, vsak dan s pričetkom ob 
17. uri.  Foto: Občina Izola
Dogodki v sklopu Veselega decembbra bodo v parku Pietro Coppo med 17. in 24. decembrom, vsak dan s pričetkom ob 17. uri.  Foto: Občina Izola

IZOLA > V tem tednu se je začel 7. Primorski pravljični festival, ki bo trajal do 11. decembra. V parku Pietro Coppo, ki bo v novoletni razsvetljavi zasijal naslednji petek ob 17. uri, bodo nastopili člani gledališča Steps, Plesni studio Lai in Mladi glasbeni talenti šole Cirque. Do 24. decembra bo v parku tudi Božični sejem. Dogodki v sklopu Veselega decembbra bodo v parku Pietro Coppo med 17. in 24. decembrom, vsak dan s pričetkom ob 17. uri. Začel se bo z lutkovno predstavo Zvezdica zaspanka, ki ji bodo sledile točke Plesne skupine Petra, Plesnega studia Lai in nastop Mladih glasbenih talentov šole Cirque. 18. decembra se bo program nadaljeval s predstavo gledališča Steps, Mladih glasbenih talentov šole Cirque in plesalcev Balerime. Od 19. do 23. decembra se bodo vsako popoldne v parku v medgeneracijskem druženju Naj - naj zvrstili otroški in odrasli izolski pevski zbori. Dogajanje v parku se bo zaključilo s koncertom zasedbe Kvartet 7 plus. Istega dne se bo Božiček s kočijo peljal po vseh krajih izolskega podeželja, s pričetkom na Šaredu ob 17. uri.

Veseli december se bo skupaj z decembrsko Zmrzaljo nadaljeval na Manziolijevem trgu, Verdijevi in Ljubljanski ulici, kjer bo od 26. decembra pa do silvestrovega druga polovica programa. Začel se bo z nastopom osnovnošolskih rokerskih skupin in novoletno tombolo. V torek, 27. decembra, se bo za najmlajše odvila glasbena animacija Duo Pingo, sledil bo koncert skupine Ikebana. Naslednji dan bo otroke obiskal Čarodej Roman Frelih, sledila pa bo glasba s skupinama Turn on Irish in Ivo Tul blues bandom. 29. decembra bosta na sporedu gledališka predstava Praznična mineštra in koncert skupine Sottomayor. Slišali bomo tudi izolskega reperja Drilla. Dan pred novim letom bo otroke obiskal Dedek Mraz, nastopili pa bodo tudi gledališčniki Teatra Cizamo. Sledil bo koncert Bilbi, ki bo predstavila nov album. Z njo bo zaigral Gregor Stremecki.

Skultpure iz odpadnih materialov bodo v parku Pietro Coppo in na Manziolijevem trgu. Navdih in vodilo pri oblikovanju novoletne dekoracije Morski svet je bila Izola - mesto, ki je tesno povezano z morjem in podvodnim svetom. Okrasje je v večini izdelano iz že uporabljenih materialov kot so les starih bark, ostanki železa in odslužena jadra. Zavrženi materiali so bili tako predelani in vrnjeni nazaj v prostor z novo obliko in novo uporabo. Dekoracija je delo Izolana Gregorja Gregorčiča Pezdirca, ki za blagovno znamko Sol in les furniture ustvarja večinoma iz recikliranih materialov.

Na Manziolijevem trgu bo silvestrovanje, za glasbo bo poskrbela skupina Ne me jugat.

Spletno uredništvo


Najbolj brano