Velika praznična izmenjava oblačil

Center mladih Koper (CMK) bo v soboto, 17. decembra, prizorišče še zadnje letošnje izmenjave oblačil v organizaciji Kluba študentov občine Koper.

 Foto: Kšok
Foto: Kšok

KOPER > Veliko praznično izmenjavo oblačil pripravljajo med 10. in 18. uro v prostorih CMK. “Namen projekta je, da si obiskovalci izmenjajo obleke in ostale stvari, ki so še nosljive oziroma uporabne, vendar jih iz različnih razlogov ne uporabljajo več. S tem si bodo lahko vsi osvežili garderobo brez nepotrebnega zapravljanja denarja in podaljšali življenjsko dobo oblačilom in ostalim stvarem, ki bi v nasprotnem primeru ostale pozabljene v omarah oziroma bi romale v smeti,” smisel projekta pojasnjujejo v koprskem študentskem klubu.

Izmenjava bo potekala po ustaljenem načelu “odneseš, kolikor prineseš”. Za vsak predmet, ki ga prinese, obiskovalec prejme kupon, ki ga nato lahko zamenja za izbrani predmet. Izmenjati bo moč tudi igrače, knjige,cedeje in manjše hišne, še neuporabljene pripomočke. V EKO kotičku bodo zbirali zamaške, kartuše, baterije in zdravila.

“Vse stvari, ki nam bodo ostale ob zaključku projekta, bomo donirali v dobrodelne namene,” še napovedujejo v Klubu študentov občine Koper.

Spletno uredništvo


Najbolj brano