Valter Žiža se z gimnazijo še poravnava

Na koprskem delovnem sodišču se je včeraj začela pravda nekdanjega vodje Akvarija Piran, Valterja Žiže proti Gimnaziji, elektro in pomorski šoli Piran, ki je letos spomladi Žižo odpustila iz krivdnih razlogov, in sicer zaradi suma nepravilnosti pri blagajniškem poslovanju. Poravnalni narok se bo nadaljeval prihodnji teden.

Poravnavni narok med Valterjem Žižo in piransko gimnazijo 
še traja. Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Poravnavni narok med Valterjem Žižo in piransko gimnazijo še traja. Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Vpleteni v tožbo Valterja Žiže, nekdanjega vodje piranskega Akvarija, proti piranski gimnaziji, ki z akvarijem upravlja, so bili po uro trajajoči razpravi na koprskem delovnem sodišču redkobesedni, saj sodišče včeraj poravnalnega naroka še ni zaključilo. Narok so tako odložili na ponedeljek, 12. septembra.

Žižo so upravitelji iz krivdnih razlogov sicer odpustili spomladi letos. Očitali so mu nepravilnosti pri blagajniškem poslovanju, nekdanji vodja akvarija pa trdi, da so razlogi za odpoved drugje. Kot je pojasnil pred meseci, sta z ravnateljem Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran Borutom Butinarjem že nekaj let v sporu. Žiža se namreč ni strinjal s poskusi zmanjšanja stroškov poslovanja akvarija, ravnatelj pa je povedal, da so ugotovili nepravilnosti pri poslovanju na blagajni akvarija, kar je bil tudi razlog za odpoved pogodbe o zaposlitvi.

EB


Najbolj brano