Vadba ob Parenzani

Na počivališču pri izolskem predoru ob priljubljeni kolesarski in sprehajalni poti Parenzani so po novem postavljene vadbene postaje, kjer si lahko rekreativci krepijo telesno kondicijo.

 Foto: Tatjana Tanackovič
Foto: Tatjana Tanackovič

IZOLA > Na izolski občini pojasnjujejo, da so jih tja postavili v okviru slovensko-hrvaškega projekta Parenzana magic - Pot zdravja in prijateljstva, katerega poglavitni namen je revitalizacija poti in njen razvoj v kulturne, športne in turistične namene. Vadbene postaje so zasnovali na Inštitutu za kineziološke raziskave UP ZRS in jih predvideli na sedmih izbranih lokacijah trase Parenzane: tri v občini Izola, dve v občini Piran ter po eno na lokacijah v občinah Poreč in Motovun. Najprej so začeli prav Izoli. Projekt se sofinancira preko Operativnega programa IPA Slovenija-Hrvaška 2007-2013, pogodbeni znesek za postavitev treh postaj v občini Izola znaša dobrih 31.000 evrov. Ker se po Parenzani vozi veliko otrok, nas je zanimalo, ali občina načrtuje tudi postavitev kakšnih otroških igral. Odgovorili so nam, da ne. “Lahko pa se to najemnici predlaga,” pojasnjujejo na izolski občini.

Prodajno mesto oziroma Pit Stop ob Parenzani je izolska občina letošnjo pomlad prek razpisa oddala Kristini Butinar s.p., ki je bila tudi edini ponudnik na razpisu. Sklenili so pogodbo za dve leti, letna najemnina pa znaša 1500 evrov. TT


Najbolj brano