V sredo bo zbor delavcev Luke Koper

Svet delavcev Luke Koper je za sredo, 22. junija ob 13. uri, sklical zbor delavcev na parkirišču pred upravno stavbo.

Svet delavcev Luke Koper  je za sredo, 22. junija  ob 13. uri,  
sklical zbor delavcev  na parkirišču pred upravno stavbo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Svet delavcev Luke Koper je za sredo, 22. junija ob 13. uri, sklical zbor delavcev na parkirišču pred upravno stavbo. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Razlog za sklic zbora delavcev je “oviranje države oziroma pristojnih služb pri razvoju pristanišča, seznanitev zaposlenih z aktualnimi razmerami ter poskusi destabilizacije družbe in ogrožanja delovnih mest,” so v Svetu delavcev zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

“Svet delavcev ugotavlja, da je zaradi neodzivnosti, nekooperativnosti in nepoznavanja delovanja družbe in panoge, nadaljnji razvoj pristanišča pred resnimi izzivi. Zaradi prepočasnega pridobivanja potrebnih dovoljenj za povečevanje kapacitet, zaradi ovir pri pridobivanju dodatnih zemljišč za izvajanje pristaniške dejavnosti, zaradi slabe odzivnosti pristojnih pri reševanju odprtih vprašanj, se družbi povzroča nepotrebna škoda, zaradi zasičenosti obstoječih kapacitet, prometnih zastojev znotraj in izven pristanišča, kar povzroča večje stroške in znižuje varnost zaposlenih,” so zapisali. Ocenjujejo, da ima Luka Koper velike tržne potenciale, ki jih zaradi naštetih težav ne more polno izkoristiti.

V Svetu delavcev še menijo, “da pristojne institucije, namesto da bi podpirale razvoj edinega slovenskega pomorskega pristanišča ter najbolj perspektivne gospodarske družbe v regiji, ki je ključno gonilo slovenske logistike, načrtno rušijo verodostojnost poslovnih uspehov družbe.” V zadnjih dneh se v medijih pojavljajo informacije o poskusih političnega kadrovanja, kar je po mnenju Sveta delavcev “nedopustno in vredno vsakršne obtožbe. Zaposleni v Luki Koper smo na lastni koži izkusili posledice takega kadrovanja, ki so ogrozile poslovanje družbe, zato tega ne bomo dopustili,” pravijo.

“Nedopustno je tudi, da predstavniki oblasti in Slovenskega državnega holdinga neprestano spreminjajo svoja stališča in ocene poslovanja družbe. Le pred nekaj tedni smo iz ust teh predstavnikov poslušali pohvale na račun odličnih poslovnih rezultatov in ambicioznih načrtov razvoja, danes pa poskušajo z neresničnimi podatki zavesti javnost, da so odlični poslovni rezultati vprašljivi in da ima družba premalo ambiciozne cilje,” izpostavljajo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano